Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι είναι η «στρατιωτική» δίαιτα και γιατί πολλοί τονίζουν πως κρύβει κινδύνους

Λέγεται «στρατιωτική δίαιτα» και είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα μόλις τριών ημερών, το οποίο υποτίθεται ότι εφαρμόζει ο στρατός και ...




Λέγεται «στρατιωτική δίαιτα» και είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα μόλις τριών ημερών, το οποίο υποτίθεται ότι εφαρμόζει ο στρατός και το ναυτικό των ΗΠΑ και υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών (έως και 5 κιλά) μέσα σε μόλις τρία 24ωρα. Είναι όμως μια δίαιτα, που ενώ έχει γίνει πολύ δημοφιλής ειδικά στο Διαδίκτυο, έχει πολλούς επικριτές που επισημαίνουν τους κινδύνους της.

Πρόκειται για μια δίαιτα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες (1500 θερμίδες ημερησίως), της οποίας όμως το διατροφικό μενού περιλαμβάνει την κατανάλωση εύγευστων τροφών όπως ο τόνος και το παγωτό.




Δες παρακάτω ένα ενδεικτικό πρόγραμμα τριών ημερών για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Πρωινό

1/2 γκρέιπφρουτ

1 φέτα ψωμί του τοστ

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

1 φλιτζάνι καφέ ή τσάι με καφεϊνη και γλυκαντικό στέβια αν θέλεις

Μεσημεριανό

1/2 φλ. τόνο

1 φέτα ψωμί του τοστ

1 φλιτζάνι καφέ ή τσάι με καφεϊνη

Βραδινό

85 γρ. κρέας της επιλογής σου

1 φλ. φασολάκια

1/2 μπανάνα

1 μικρό μήλο

1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια

Ο αμερικανικός στρατός αρνείται πως εφαρμόζει αυτή τη δίαιτα.

Λόγω κυρίως του ονόματός της, που κανείς δεν ξέρει πως προέκυψε, πολλοί είναι οι άνδρες που την επιλέγουν αφού θεωρούν πως απευθύνεται κυρίως σε αυτούς, αν και επίσημα δεν υπάρχει καμιά σύνδεση με τα διατροφικά προγράμματα που εφαρμόζει ο αμερικανικός στρατός ή οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική υπηρεσία ανά τον κόσμο.

Αντίθετα ο αμερικανικός στρατός και το ναυτικό, επίσημα έχουν διαψεύσει πως εφαρμόζουν αυτή τη δίαιτα και έχουν εξηγήσει πως οι Αμερικανοί στρατιώτες όχι μόνο επιλέγουν τα γεύματά τους, από μια τεράστια γκάμα τροφών που τους προσφέρεται καθημερινά, αλλά η μέση ημερήσια κατανάλωση θερμίδων αγγίζει τις 6 με 8000 θερμίδες!

Οι κίνδυνοι

Ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει η συγκεκριμένη δίαιτα-εξπρές. Η διατροφολόγος Ελέιν Μαγκί εξηγεί ότι: «Με αυτές τις δίαιτες που περιλαμβάνουν τροφές με λίγες θερμίδες και λίγους υδατάνθρακες, χάνετε κυρίως νερό και μυς». Αν και για λίγες ημέρες η ζυγαριά μπορεί να δείξει απώλεια βάρους, με το που το άτομο ξεκινήσει να τρώει και πάλι φυσιολογικά, το βάρος θα επανέλθει.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.