Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβολιασμοί: Δεν αποκλείεται τρίτη δόση για όλους – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Ο κορονοϊός κάνει «πάρτι» στα νησιά και στην περιφέρεια και ετοιμάζεται να… μετακομίσει στα μεγάλα αστικά κέντρα με το τέλος του καλοκαιριο...







Ο κορονοϊός κάνει «πάρτι» στα νησιά και στην περιφέρεια και ετοιμάζεται να… μετακομίσει στα μεγάλα αστικά κέντρα με το τέλος του καλοκαιριού και την επιστροφή των εκδρομέων.

Και με το δεδομένο πως η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί πλέον στις περισσότερες περιοχές η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα γίνει ακόμη δυσκολότερη τον Σεπτέμβριο.

Το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων με 4608 νέες μολύνσεις δείχνει πως η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια ενώ και την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ακόμη 3273 νέα κρούσματα.

Ο τρόπος για να περιοριστεί ο κορονοϊός και να μην «σκάσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι γνωστος και λέγεται εμβόλιο. Ήδη υπάρχει κάποια αύξηση στους εμβολιασμούς με την επιστροφή των εκδρομέων και θα υπάρξει μεγαλύτερη με το τέλος του καλοκαιριού και την έλευση του Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά η κατάσταση για τους ανεμβολίαστους θα είναι δύσκολη με τα νέα μέτρα και πολλοί θα σπεύσουν να εμβολιαστούν για να μην αναγκαστούν να μην επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται και τρίτη δόση σε όλους

Για ένα νέο εμβόλιο κορονοιού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και στοχεύει να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις Άλφα και Δέλτα μίλησε στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, του στυλ της γρίπης.

Μάλιστα δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους. «Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε ενδεικτικά. Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα εμβόλια σχολίασει πως αποτελεί ένα σενάρια καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη δέλτα μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο ή 8μηνο.

Γκάγκα: Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι

«Έχουμε πολλές εισαγωγές, είναι κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια των μονάδων, που είναι 84, δεν είναι λίγα. Και πάνω από 300 νοσηλευόμενους», τόνισε μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο “Σωτηρία” στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι». Παράλληλα επεσήμανε πως μελέτησε τα στοιχεία του αμερικανικού CDC, που δείχνουν ότι με τη μετάλλαξη “Δέλτα” το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και θα διατηρηθούν τα μέτρα προστασίας. «Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για να τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.