Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρίσιμες στιγμές: Η Ελλάδα σηκώνει αερόστατα επιτήρησης στη Λήμνο περιμένοντας Αφγανούς - Συναγερμός σε Κυβέρνηση & Στρατό

pentapostagma.gr_ Με την Τουρκία να έχει «βυθίσει» το «ήρεμο καλοκαίρι» στο οποίο είχε αναφερθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσα...





pentapostagma.gr_ Με την Τουρκία να έχει «βυθίσει» το «ήρεμο καλοκαίρι» στο οποίο είχε αναφερθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απελαύνοντας τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Βαρυθυμιάδη και το Αφγανιστάν να καταρρέει απειλώντας την Ευρώπη με νέο κύμα προσφύγων, η Ελλάδα λαμβάνει τα μέτρα της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη εβδομάδα που πέρασε το υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, επιθεώρησε τα έργα στον Έβρο.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών επιτήρησής τους, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις στο σύνολο των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ).

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Συνοριακή Γραμμή και τον Νομό Έβρου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας:

Επισκέφθηκε τα έργα αμυντικής οχύρωσης, καθώς και τις σύγχρονες αντιβαλλιστικές σκοπιές.
Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εγκατάστασης και την πρόοδο των εργασιών στα αποτρεπτικά εμπόδια και τον Φράκτη.
Μετέβη στο δέσμιο αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέσο της κατηγορίας του που εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη.
Παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).
Επισκέφθηκε τις Φέρες Έβρου και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό του προσωπικού, το οποίο συμβάλει καθοριστικά στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν.»

Αερόστατα σαν αυτό που επιθεώρησε ο Στεφανής στον Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης, στήνει η Ελλάδα και στη Λήμνο.

Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ Α2576/21, η Ελλάδα θα αναπτύξει από τις 17 Αυγούστου και μέχρι τουλάχιστον τις 7 Νοεμβρίου ένα δέσμιο αερόστατο, στην Λήμνο, στην περιοχή της Μονής Αγίας Ζώνης.

Το αερόστατο αυτό θα χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία της FRONTEX και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα αερόστατα αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μέσα τα οποία μπορούν να εντοπίσουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, δίνοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων εικόνα και ήχο χωρίς να χρειάζεται να δαπανηθούν χιλιάδες ευρώ για την πτήση εναέριων μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.