Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφγανιστάν: ΟΡΙΣΤΙΚΟ... Έπεσε χωρίς αντίσταση και η Καμπούλ - Ομαλά η μετάβαση της εξουσίας στους Ταλιμπάν

«Το Αφγανιστάν θα έχει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας προς μια μεταβατική κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια διά στόματος υπουργού Εσωτερικών, η ...






«Το Αφγανιστάν θα έχει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας προς μια μεταβατική κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια διά στόματος υπουργού Εσωτερικών, η αφγανική κυβέρνηση παραδέχεται την ήττα της από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, κατάφεραν να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς, ότι ορισμένες πόλεις στο διάβα των αφγανών ανταρτών, «έπεσαν» τόσο εύκολα και αμαχητί, που ήταν λες και οι Ταλιμπάν έκαναν τον... γύρο του θριάμβου μέχρι να φτάσουν στην Καμπούλ.

«Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, η πόλη είναι ασφαλής, οποιοσδήποτε προκαλεί αναταραχή στην πόλη θα αντιμετωπιστεί βάσει του νόμου», είπε ο Αμπντούλ Σατάρ Μιρζακουάλ. «Η ασφάλεια της πόλης είναι εγγυημένη, δεν θα υπάρξει επίθεση εναντίον της πόλης και έχει συμφωνηθεί πως η μετάβαση της εξουσίας θα γίνει με ειρηνικό τρόπο».

Την ίδια στιγμή διπλωμάτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο, ενώ οι ΗΠΑ απομάκρυναν τους διπλωμάτες τους από την πρεσβεία με ελικόπτερο Σινούκ. Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, οι ΗΠΑ είναι απίθανο να αλλάξουν τη στρατιωτική στρατηγική τους στην Καμπούλ, εκτός αν οι Ταλιμπάν επηρεάσουν την εκκένωση της πρεσβείας.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής δει τους Ταλιμπάν να εισέρχονται στην Καμπούλ με σημαντικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.