Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον δρόμο και στα αυτοκίνητά τους διανυκτερεύουν οι κάτοικοι στα Βίλια... Τρίτη νύχτα αγωνίας...

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βιλίων με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν ώρες αγωνίας μιας και υπάρχουν δια...







Μαίνεται για τρίτο 24ωρο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βιλίων με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν ώρες αγωνίας μιας και υπάρχουν διαρκείς αλλαγές στη φορά του ανέμου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακατευθύνονται οι φλόγες απειλώντας την περιοχή. Πλέον οι προσπάθειες της κατάσβεσης γίνονται μόνο από εδάφους μιας και αποχώρησαν τα εναέρια μέσα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Το βασικό μέτωπο κινείται κοντά στον οικισμό των Βιλίων, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ η γενικότερη εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το απόγευμα,. με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στα σημεία που γίνονται αναζωπυρώσεις, ώστε να μην δημιουργηθεί νέα εστία.

Οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής είναι 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Την ίδια ώρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του οικισμού από την πύρινη λαίλαπα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι να περάσουν τη νύχτα τους στους δρόμους και στα αυτοκίνητά τους ενώ οι εθελοντές τους εφοδιάζουν με νερά. Μάλιστα οι κάτοικοι, όπως αναφέρουν στο protothema.gr έχουν εξοπλιστεί με είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες και σεντόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.