Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκαριστική καταγγελία πρώην υπουργού του Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν αθώα παιδάκια»

Ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν κατηγορεί τους Ταλιμπάν για φόνους μικρών παιδιών, χωρίς λόγο και αιτία. Ο Μασούντ Ανταραμπί,...




Ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν κατηγορεί τους Ταλιμπάν για φόνους μικρών παιδιών, χωρίς λόγο και αιτία.

Ο Μασούντ Ανταραμπί, που είχε αποπεμφθεί τον περασμένο Μάρτιο από τον πρώην πλέον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter σοκαριστικές φωτογραφίες θυμάτων, όπως λέει, των Ταλιμπάν, ανάμεσά τους κι ένα μικρό παιδί. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν πλέον σχεδόν ολόκληρη τη χώρα μετά την άλωση της Καμπούλ πριν από δέκα ημέρες «προσπαθούν να κυβερνήσουν τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένους πολίτες».

Την περασμένη εβδομάδα πληροφορίες από το Αφγανιστάν ανέφεραν ότι μαχητές Ταλιμπάν «χτενίζουν» πόλεις σ’ ολόκληρη τη χώρα αναζητώντας γυναίκες και κορίτσια και διατάζοντας ντόπιους ιμάμηδες να τους παραδώσουν καταλόγους με ανύπαντρα κορίτσια και γυναίκες ηλικίας από 12 έως 45 ετών για να τις παντρέψουν με μέλη τους, καθώς της θεωρούν «χανιμάτ»- δηλαδή λάφυρα πολέμου που θα μοιραστούν μεταξύ τους οι νικητές.

Στην ανάρτησή του ο πρώην ΥΠ ΕΣ του Αφγανιστάν πρόσθεσε ότι «στο Ανταράμπ οι Ταλιμπάν προχωρούν σε ελέγχους σπιτιών χωρίς εντάλματα, συλλαμβάνουν χωρίς λόγο ανθρώπους και σκοτώνουν αθώους πολίτες. Ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεσηκωθούν κατά της ωμότητάς τους για να προστατέψουν τις ζωές, την τιμή, την αξιοπρέπεια και τις περιουσίες τους». Ο Ανταραμπί ανήρτησε της φωτογραφίες μετά την προειδοποίησε σε συνέντευξή του προ ημερών στο India Today ότι δεν θα εξαλειφθεί η αντίσταση κατά του καθεστώτος των Ταλιμπάν. «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλά περιστατικά και ξεσηκωμός. Κι αυτό δείχνει ότι αν οι Ταλιμπάν δεν προσαρμοστούν στη σημερινή πραγματικότητα του Αφγανιστάν τέτοιοι θύλακοι αντίστασης θα εξακολουθήσουν να ξεφυτρώνουν».

Κι όλα αυτά την ώρα που η κύρια ομάδα αντίστασης που εξακολουθεί να αντιμάχεται τους Ταλιμπάν διέψευσε κατηγορηματικά ότι διαπραγματεύεται συνθηκολόγηση. Πρώην μέλη των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, που εκπαιδεύτηκαν κυρίως από δυτικά στρατεύματα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με ντόπια πολιτοφυλακή σε βάση στην κοιλάδα Πανσίρ, βορειοανατολικά του Αφγανιστάν και μάχονται υπό τη σημαία του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν (NRF). υπό τις εντολές του Αχμάντ Μασούντ.

Ο τελευταίος, που έχει σπουδάσει στο King’s College του Λονδίνου, αποκαλείται «Διάδοχος του λιονταριού», ως γιος του φημισμένου διοικητή των μουτζαχεντίν, του αποκαλούμενου «Λέοντος του Πανσίρ». Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν τη Δευτέρα ότι ανακατέλαβαν τρεις περιφέρειες βόρεια της Καμπούλ και περικύκλωσαν το Πανσίρ, την τελευταία επαρχία του Αφγανιστάν που δεν έχει πέσει ακόμη στα χέρια τους, διαπραγματευόμενοι την παράδοση των αντιπάλων τους. Αλλά ο Αλί Μαϊσάμ Ναζάρι, εκπρόσωπος του NRF διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τους τονίζοντας στο Twitter ότι «ουδείς θα παραδοθεί στο Παντζίρ και ο @AhmadMassoud01 θα υπερασπιστεί την κοιλάδα με όλα τα μέσα που διαθέτει». Ο ίδιος ο Μασούντ είχε διαμηνύσει την περασμένη εβδομάδα μέσω της Washington Post πως «ό,τι κι αν συμβεί οι μουτζαχεντίν μαχητές μου κι εγώ θα υπερασπιστούμε το Παντζίρ ως τον τελευταίο προμαχώνα της ελευθερίας των Αφγανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.