Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σκότωσαν τους Αρμένιους και τώρα που δεν έχει μείνει κανένας, σπάνε ταφόπλακες και βεβηλώνουν τάφους»… Βίντεο

Τουρκία: Δάκρυα θλίψης και διαμαρτυρίας στον τόπο βεβηλωμένων τάφων στο αρμενικό νεκροταφείο Μια Αρμένισα γυναίκα που επισκέφθηκε ένα αρμεν...








Τουρκία: Δάκρυα θλίψης και διαμαρτυρίας στον τόπο βεβηλωμένων τάφων στο αρμενικό νεκροταφείο

Μια Αρμένισα γυναίκα που επισκέφθηκε ένα αρμενικό νεκροταφείο στην ανατολική πόλη Βαν της Τουρκίας, όταν το βρήκε βεβηλωμένο, είπε. «Τώρα που δεν έχει μείνει κανένας να σκοτώσουν, σπάνε ταφόπλακες και βεβηλώνουν τους τάφους».

Μια Αρμένισα γυναίκα επισκέφθηκε τον χώρο ενός παλιού αρμενικού νεκροταφείου στην περιοχή Τουσμπά της ανατολικής επαρχίας Βαν (Wan) της Τουρκίας. Δεν μπορούσε όμως να σταματήσει τα δάκρυά της καθώς παρακολουθούσε την καταστροφή πριν από αυτήν, καθώς οι κάμερες κατέγραψαν επίσης τα στοιχεία της καταστροφής.

Αυτό είναι ένα αρμενικό νεκροταφείο που βεβηλώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς πριν από λίγο από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτήτες του χώρου. H Αρμένισα Gayane Gevorgyan, εγκαταστάθηκε στο Βαν κατά τη διάρκεια του έτους που σηματοδοτεί την 100η επέτειο της γενοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τους φόνους και τους θανάτους τόσων Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το Βαν ήταν μια πόλη που κάποτε φιλοξένησε μία από τις πολυπληθέστερες αστικές κοινότητες των Αρμενίων. Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Μεσοποταμία, σημείωσε πόσο δύσκολο ήταν να κατανοήσει κανείς ότι το αρμενικό νεκροταφείο καταστράφηκε πραγματικά με βαριά μηχανήματα. «Βλέπουν τέτοια πράγματα και κάνουν το ίδιο και στο Αζερμπαϊτζάν», είπε. «Κάνουν το ίδιο πράγμα στα αρμενικά νεκροταφεία. Δεν μαθαίνουν κάτι ωραίο ο ένας από τον άλλον. Κανείς δεν μαθαίνει τίποτα σε αυτόν τον όμορφο κόσμο ».

Περιπλανήθηκε στον χώρο που ήταν κάποτε νεκροταφείο, σταματώντας από αναποδογυρισμένες ταφόπλακες που παρέμεναν ακόμα άθικτες, διαβάζοντας τα ονόματα που ήταν χαραγμένα πάνω τους. «Υπάρχει ένα όνομα», είπε, δείχνοντας προς μια ταφόπλακα με έναν σταυρό σκαλισμένο πάνω της. «Όσοι ήρθαν αργότερα τα χάραξαν, για να σημαδέψουν τα νεκροταφεία των παππούδων τους. Αυτός δεν είναι ο τύπος σταυρού που χρησιμοποιήθηκε πριν από το 1915 ». Διαμαρτυρήθηκε για τη φύση της καταστροφής και της βεβήλωσης: «Μήπως οι άνθρωποι που έδωσαν άδεια για αυτό, και που τα έσκαψαν όλα αυτά, δεν συνειδητοποιούν ότι θα έχουν δικούς τους τάφους; Δεν το έχουν σκεφτεί αυτό; Δεν έχουν σκεφτεί ότι και αυτοί θα πεθάνουν μια μέρα και θα έχουν τους δικούς τους τάφους; » Έδειξε μια άλλη ταφόπλακα και διάβασε την επιγραφή. «Αυτό ανήκει σε μια γυναίκα. Ταν ταφόπλακα μιας γυναίκας » και είπε : «Κρίμα που το έκαναν αυτό. Αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα. Προσεύχονται στον Θεό. Έκαναν τη μεγαλύτερη αμαρτία εδώ. Ο Θεός δεν θα δεχτεί την προσευχή εκείνου που το έκανε αυτό ».

Και πρόσθεσε: «Εξαφάνισαν, σκότωσαν όλους τους Αρμένιους. Τώρα που δεν έχει μείνει κανείς να σκοτώσουν, σπάνε ταφόπλακες και βεβηλώνουν τους τάφους ».tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.