Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αγώνας δρόμου για να ελεγχθούν τα μέτωπα στις Αφίδνες - Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στη Δροσοπηγή

Οι συνεχείς αλλαγές στη φορά των ανέμων δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών - Συχνές αναζωπυρώσεις στις διάσπαρτες εστίες στις Αφίδνες - «...








Οι συνεχείς αλλαγές στη φορά των ανέμων δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών - Συχνές αναζωπυρώσεις στις διάσπαρτες εστίες στις Αφίδνες - «Κρατάει» το Καπανδρίτι - Εικόνες και βίντεο

Δύσκολες ώρες ζει η Αττική, με την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι να συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτα και να είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, και από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από το πρωί εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, με πολλές διάσπαρτες εστίες να αναζωπυρώνονται και να αναγκάζουν πυροσβέστες και εθελοντές να τρέχουν για να προλάβουν την επέκτασή τους. Στη μάχη έχουν ριχτεί και τα εναέρια μέσα.

«Υπάρχει μεγάλο μέτωπο προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, δυο μικρά ας πούμε προς τα Βασιλικά και ένα στις Αφίδνες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Αρκετές είναι οι υλικές ζημιές και στους οικισμούς Κοσμοθέα και Δροσοπηγή, όπως φαίνεται από τη φωτογραφική καταγραφή των καταστροφών που έκανε ο ρεπόρτερ Χρήστος Χατζησπύρου του protothema.gr.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Παρασκευής, «η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, του δήμου Αχαρνών Αττικής, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.».

Την ανάγκη να ελεγχθεί η πυρκαγιά μέχρι το μεσημέρι λόγω επικείμενων ανέμων επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Χρειάζονται επίγεια και εναέρια μέσα, που θεωρώ ότι θα κάνουν τη διαφορά. Μεγάλο στοίχημα να ελέγξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μέτωπο της φωτιάς πριν το μεσημέρι, που απ' ό,τι φαίνεται θα υπάρχει ενδυνάμωση των ανέμων» τόνισε. «Όσες εναέριες δυνάμεις υπάρχουν θα πρέπει να μπουν στη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.