Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακάρ: «Δεν αποσυρόμαστε...» - Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Λιβύη - Ορατότερος ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέος πόλεμος

Τελεσίδικη απόφαση της Τουρκίας δια στόματος Ακάρ:" Δεν θα αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από τη Λιβύη" Η Τουρκία γνωστοποίησε την...






Τελεσίδικη απόφαση της Τουρκίας δια στόματος Ακάρ:" Δεν θα αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από τη Λιβύη"

Η Τουρκία γνωστοποίησε την Τετάρτη με τον πλέον επίσημο τρόπο την επιμονή της να διατηρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στη Λιβύη, αρνούμενη να τις θεωρήσει ως ξένα στρατεύματα που πρέπει να αποσυρθούν σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε συνομιλίες την Τρίτη με τον Λίβυο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Μοχάμεντ Άλι Χαντάντ στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF 2021) στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα καθώς και σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους.

Ο Ακάρ τόνισε ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν ήταν ξένη δύναμη που αναπτύχθηκε στη Λιβύη.

Θα παραμείνουν εκεί ως μέρος της υποστήριξης της Άγκυρας στους Λίβυους αδελφούς της και της «δίκαιης τοποθέτησής τους», σύμφωνα με την άποψη ότι η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους, πρόσθεσε.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η δήλωση Ακάρ συμπίπτει χρονικά με δήλωση του Διοικητή της Κοινής Επιχείρησης της Δυτικής Στρατιωτικής Ζώνης της Λιβύης, Στρατηγού Osama Juwaili, ο οποίος έλεγε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «να ξεσπάσει ξανά πόλεμος στη χώρα».

Ο Juwaili απέρριψε την επιστολή της 5+5 Joint Military Commission (JMC) προς το Προεδρικό Συμβούλιο, την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) και την Αποστολή Υποστήριξης του ΟΗΕ (UNSMIL), στην οποία απαιτούσε στρατιωτικές συμφωνίες και υπομνήματα συμφωνιών που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη νόμιμη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) να παγώσουν.

"Με βάση συμφωνία με την Τουρκία ζητήθηκε από το νόμιμο GNA να βοηθήσει στην απόκρουση της επίθεσης στην Τρίπολη, ενώ η Ρωσία και άλλες χώρες που έχουν στρατεύματα στη Λιβύη δεν έχουν νόμιμες συμφωνίες με την κυβέρνηση", ανέφερε ο Στρατηγός Juwaili σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Το Σάββατο, η JMC κάλεσε το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης να παγώσει τις διεθνείς συμφωνίες και τα Μνημόνια που συνήφθησαν με οποιαδήποτε χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.