Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζουν το «φλερτ» με την Τουρκία οι Ταλιμπάν: «Αδελφή χώρα για μας η Τουρκία»

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: Θέλουμε την Υποστήριξη της Τουρκίας αλλά η χώρα και η διοίκηση του Αεροδρομίου ανήκει σε μας Υπάρχουν πολλά ζητήματα π...







Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: Θέλουμε την Υποστήριξη της Τουρκίας αλλά η χώρα και η διοίκηση του Αεροδρομίου ανήκει σε μας

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που απασχολούν τον λαό του Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν. Αφορά το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση, στην εργασία. Το δικαίωμα τους να ζουν δημόσια και να συμμετέχουν στα κοινά. Η προστασία των γυναικών από τους βιασμούς, αλλά και από τους αναγκαστικούς γάμος και την κακοποίηση και τέλος τους απασχολεί ιδιαιτέρως και το με ποιες χώρες θα συνεργαστούν μακροπρόθεσμα.

Σε δηλώσεις τους οι Ταλιμπάν, άλλοτε φανερά και άλλοτε με υπεκφυγές, αναφέρουν τις χώρες τις οποίες προσεγγίζουν, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πουν το οτιδήποτε.

Ο εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Mohammed Naim Wardak, δήλωσε, ότι ζήτησαν από όλες τις χώρες, ιδιαίτερα την Τουρκία, να βοηθήσουν τον Αφγανικό λαό και το Αφγανιστάν.

Ο Γουαρντάκ μίλησε στο Anadolu Agency, αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Καμπούλ του Αφγανιστάν και αξιολογήθηκαν πολλά ζητήματα, όπως ο ρόλος της Τουρκίας, τα μηνύματα που έδωσαν οι Ταλιμπάν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων και για όσους εγκατέλειψαν τη χώρα.

Ανέφερε, "Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα, οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι και αδελφοί. Έχουμε ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές σχέσεις με την Τουρκία". Ο Γουαρντάκ είπε, ότι θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις στο μέλλον και ότι οι Ταλιμπάν, βρίσκονται σε επικοινωνία με την Τουρκία.

Όταν ρωτήθηκε για την ανάγκη των Ταλιμπάν για την υποστήριξη της Τουρκίας, ο Γουαρντάκ είπε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Θέλουμε αυτό (υποστήριξη). Θέλουμε" απάντησε.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό, εποικοδομητικό και θετικό ρόλο στο Αφγανιστάν και στην ανοικοδόμηση της χώρας και ότι χρειάζεται αυτόν τον ρόλο, ο Γουαρντάκ είπε, τα ακόλουθα σχετικά με τη δομή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών:

"Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα στις σχέσεις μας. Το πρώτο είναι, οι αρχές της θρησκείας του Ισλάμ και το δεύτερο είναι, το καλύτερο συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων. Λόγω αυτών των δύο ζητημάτων, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλή, εποικοδομητική και θετική σχέση με την Τουρκία ειδικότερα. Δεν έχουμε προβλήματα με την Τουρκία ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.