Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για να εκκενώσουν τα Βίλια - Μάχη να μην φτάσουν οι φλόγες στον οικισμό

Στιγμές αγωνίας ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στα Βίλια, καθώς οι διαρκείς αλλαγές στη φορά του ανέμου, ανακατευθύνουν τις φλόγες, π...







Στιγμές αγωνίας ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στα Βίλια, καθώς οι διαρκείς αλλαγές στη φορά του ανέμου, ανακατευθύνουν τις φλόγες, προκαλώντας άμεση απειλή για το χωριό της Δυτικής Αττικής.

Λίγο νωρίτερα, η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για τρίτη μέρα έφτασε στα όρια των Βιλίων, καίγοντας μάλιστα σπίτια και άλλα κτίσματα εκτός του οικισμού. Παράλληλα, αν και δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή εκκένωσης, υπάρχει σχετική εισήγηση από την Πυροσβεστική και οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αν κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και λεωφορεία έτοιμα να παραλάβουν κόσμο που δεν έχει μεταφορικό μέσο.

Παράλληλα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του οικισμού από την πύρινη λαίλαπα.

Αυξήθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη μεγάλη επιείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200), τα οποία αναμενεται να διακόψουν σε λίγη ώρα τις ρίψεις, λόγω της δύσης του ηλίου

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.