Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις: Στο Τατζικιστάν διέφυγε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν... Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τους Ταλιμπάν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ...






Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι, εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Καμπούλ για το Τατζικιστάν.

Το προεδρικό γραφείο, που κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή, απάντησε ότι «δεν μπορεί να πει τίποτα σχετικά με τη μετακίνηση του Άσραφ Γάνι για λόγους ασφαλείας».

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι η οργάνωση ελέγχει το πού βρίσκεται ο Άσραφ Γάνι.

Μια αντιπροσωπεία της αφγανικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ταξιδεύει στο Κατάρ σήμερα (15.08.2021) για να συναντηθεί με εκπροσώπους των Ταλιμπάν, είπε ένας Αφγανός διαπραγματευτής.

Ο Φάουζι Κούφι, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στην Καμπούλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τους Ταλιμπάν στο κράτος του Κόλπου.

Μια πηγή με γνώση του θέματος είπε ότι η αφγανική αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν θα συζητήσουν τη μετάβαση της εξουσίας, προσθέτοντας πως Αμερικανοί αξιωματούχοι θα εμπλακούν επίσης.
Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.