Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχαία ελληνική προτομή του Ασκληπιού εκλάπη στην Λιβύη και πουλήθηκε στην Βραζιλία!

  Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης ενός Αρχαίου ελληνικού αριστουργή...

 



Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης ενός Αρχαίου ελληνικού αριστουργήματος που αγοράστηκε μέσω διαδικτύου και θεωρείται ότι είχε κλαπεί από μουσείο στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, το αριστούργημα που κατασχέθηκε είναι η προτομή του Ασκληπιού, του Έλληνα θεού της Ιατρικής επιστήμης, που χρονολογείται από το 400 π.Χ.

Το αίτημα για αναζήτηση του κομματιού έγινε σε επικοινωνία από την Ιντερπόλ Τρίπολης, στη Λιβύη, προς το εθνικό της κέντρο στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της Ιντερπόλ, το γλυπτό βρίσκεται στη βάση δεδομένων του οργανισμού με τα κλεμμένα έργα τέχνης.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι το ανακτημένο αριστούργημα κατασχέθηκε από την Υπηρεσία Εσόδων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Viracopos, Campinas, στο Σάο Πάολο και παρέμεινε στην τελωνειακή μονάδα κατασχέσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά απελευθερώθηκε από τον αγοραστή μετά την παρουσίαση των εγγράφων εισαγωγής.

Ο παράνομος χαρακτήρας της αγοράς δεν μπορούσε αρχικά να επαληθευτεί. Το αντικείμενο αναμένεται τώρα να αναλυθεί από ειδικούς και μόλις επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα και η προέλευσή του, τότε θα επιστραφεί στη Λιβύη.

Ο αγοραστής της Αρχείο ελληνικής προτομής αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με την προέλευση του αντικειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.