Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση των τουρκοκίνητων του Ερντογάν στην Θράκη κατά Βαρθολομαίου: «Η Ελλάδα διώκει εμάς , όχι η Τουρκία εσάς»...!!!

Θρασύτατη παρέμβαση είχαμε από τα φερέφωνα του Ερντογάν στην Θράκη μετά την χθεσινή συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σ...





Θρασύτατη παρέμβαση είχαμε από τα φερέφωνα του Ερντογάν στην Θράκη μετά την χθεσινή συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην οποία εστίασε στους διωγμούς των Χριστιανών στην γείτονα χώρα. “Ο Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιούσε ιεροτελεστίες σχεδόν παντού στην Τουρκία με την κοινότητά του, άνοιξε το στόμα κι άλλαξε λόγο” λένε οι προβοκάτορες του τουρκικού κατεστημένου.

Τον κατηγορούν πως ενώ “μαζί με την κοινότητά του, πραγματοποίησε τελετές σχεδόν σε κάθε μέρος της Τουρκίας χωρίς κανένα εμπόδιο, σε εκκλησίες που αποκατέστησε το Τουρκικό Κράτος, όποτε ήθελε, σε οποιαδήποτε περιοχή ήθελε, ακόμη και μέσα στα ερείπια των εκκλησιών” άλλαξε τοποθέτηση στην χθεσινή συνέντευξή του.

Αναφέρουν πως “παρουσία των (Τούρκων) Υπουργών που τον επισκέφθηκαν, ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον δέχτηκε σε κάθε ευκαιρία μέχρι πρόσφατα ή μετά τις συναντήσεις, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις βελτιώσεις και τα δικαιώματα που παραχωρεί η κυβέρνηση στην ελληνική μειονότητα. Ωστόσο, στην τελευταία του συνέντευξη, άλλαξε γνώμη και έδειξε ότι θα ακολουθούσει μια διαφορετική πολιτική στο εξής”

Και βέβαια επιχειρούν να απαντήσουν λέγοντας πως δεν είναι η ελληνική μειονότητα που υπέστη διωγμούς αλλά “η τουρκική μειονότητα” της Θράκης!

Αναλυτικότερα η “πέμπτη φάλαγγα" της Τουρκίας στην Θράκη μας αναφέρει ζητώντας και τα ρέστα:

“Ως Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Βαρθολμαίο ότι είναι πολύ σύντομο, γιατί οι πιέσεις, οι διώξεις και οι παραβιάσεις δικαιωμάτων είναι τόσες πολλές που πρέπει να γράψουμε σελίδες.

Ωστόσο, κάνουμε μια σύντομη υπενθύμιση!

-1950 μετανάστευση από τη Δυτική Θράκη στην Τουρκία.

-Η Χούντα του 1967 και οι πιέσεις στη Μειονότητα.

-Παρεμβάσεις στην κατάσταση και τον τρόπο διαχείρισης των γραφείων του Μουφτή και των διοικήσεων των ιδρυμάτων.

-Η Κυπριακή Επιχείρηση Ειρήνης του 1974 και αργότερα δραπετεύει στην Τουρκία λόγω καταπίεσης.

-1983 Απαγόρευση της λέξης Τούρκος και αφαίρεση πινακίδων από ενώσεις.

-Διάσπαση των οικογενειών ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του ρατσιστικού άρθρου 19, στέρηση της ιθαγένειας.

-Η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα να κλείσει τη «Ένωση Δασκάλων Δυτικής Θράκης και την Ένωση Νέων Τουρκίας Κομοτηνής οδήγησε στην αντίδραση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τα γεγονότα στην Κομοτηνή έλαβαν χώρα στις 29 Ιανουαρίου 1988.

-Στις 29 Ιανουαρίου 1990, επιθέσεις και λεηλασίες από φανατικούς Έλληνες στην Κομοτηνή.

Κύριε Βαρθολομαίο, Εμείς, ως Τουρκική μειονότητα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεν μας επιτρέπει να εκλέξουμε τον Μουφτή και τη Διοίκηση των Ιδρυμάτων στη Δυτική Θράκη. Ούτε οι αθηναϊκές κυβερνήσεις μας έχουν δώσει εξήγηση εδώ και χρόνια. Αν προσεύχεστε για εμάς, ίσως η Αθήνα επιλέξει ή τουλάχιστον δώσει μια εξήγηση….

Μείνετε εν ειρήνη και προσευχή, Εξοχότατε Βαρθολομαίε….”

Αλλάζει λόγο ο Βαρθολομαίος;

Πάντως η αλήθεια είναι πως παρά το θράσος των “πεμπτοφαλαγγιτών” του Ερντογάν στην Θράκη μας , ο Οικουμενικός Πατριάρχης όντως έχει γίνει πιο...επιθετικός. Σε εκδήλωση για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, έστειλε νέα μηνύματα για τις περιουσίες ης ομογένειας...

Αναλυτικότερα, η αποκατάσταση και διάσωση του Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, του μεγαλύτερου ξύλινου κτιρίου στην Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο την Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021, και στην οποία παρέστη και μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.


Στην ομιλία του, επεσήμανε το συνεχές ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ορφανοτροφείου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας για τη διάσωση αυτού του ιστορικού κτιρίου της ρωμηοσύνης, αλλά και της Πόλεως.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ορφανοτροφείου, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά μετά 57 χρόνια, μίλησαν, επίσης, ο Εξοχ. κ. Ahmet Misbah Demircan, Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, η Ευγεν. κ. Burçin Altınsay Özgüner, Πρόεδρος της Europa Nostra Τουρκίας, οι Εντιμ. κ.κ. Erdem Gül, Δήμαρχος Πριγκηποννήσων, Nazım Akkoyunlu, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Bimtaş, και Halim Bulutoğlu, Πρόεδρος του Βακουφίου Πριγκηποννήσων, καθώς και ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Εντιμολ, κ. Παντελεήμων Βίγκας, συντονιστής της Επιτροπής που συνέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να μελετήσει τις τεχνικές και αρχιτεκτονικές δυνατότητες αναστήλωσης και διάσωσής του επιβλητικού κτιριακού συγκροτήματος. Την παρουσίαση της εκδηλώσεως έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Εντιμ. κ. Hakan Çelik.

Παρέστησαν δε οι Σεβ. και Θεοφ. Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αυστραλίας κ. Μακάριος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, ο Εντιμολ. κ. Ιωάννης Καλαμάρης, Άρχων Νοτάριος της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος υπηρέτησε ως δάσκαλος στο Ορφανοτροφείο, ο Εξοχ. κ. Nikolaus Meyer-Landrut, Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, μαζί με τον σύζυγό της Εξοχ. κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Πρεσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο, εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως, κάτοικοι της Πριγκήπου και πλήθος εκπροσώπων εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημερώσεως.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική της ξεχωριστής συνθέτριας Ευγεν. κ. Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία ταξίδεψε από την Αθήνα στην Πρίγκηπο για τον σκοπό αυτό. pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.