Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει πάλι ο Τατάρ: Ελλάδα – Κύπρος απειλούν και εκβιάζουν για τα Βαρώσια

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τις προκλητικ...









Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τις προκλητικές και μονομερείς ενέργειες στο Κυπριακό για τα Βαρώσια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα και η Κύπρος απειλούν και εκβιάζουν τα Κατεχόμενα, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να τρομοκρατηθεί η τουρκική πλευρά.

Κι ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν καταδίκασε την ανακοίνωση Ερντογάν και Τατάρ για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, το ψευδοκράτος συνεχίζει «ακάθεκτο» να επιμένει σε μια απόφαση, που έχει στρέψει τη διεθνή κοινότητα εναντίον τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Βάσει διεθνούς Δικαίου η απόφαση για τα Βαρώσια ;

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους είπε ότι «οι απειλές και οι πιέσεις δεν θα τρομοκρατήσουν την τουρκική πλευρά και το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής στα Βαρώσια θα συνεχιστεί» ενώ τόνισε ακόμα ότι το πρώτο στάδιο του ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού το 2020 έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ανοίχθηκαν κάποιοι δημόσιο χώροι και μέρος της παραλίας για το κοινό.

Υπογράμμισε ακόμα ότι στο δεύτερο στάδιο του ανοίγματος, που ανακοινώθηκε κατά την 47η επέτειο της «ειρηνικής επιχείρησης» [τουρκικής εισβολής του ΄74], η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας θα μπορεί να αποφασίζει για το δικαίωμα των δικαιούχων να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, αφού πρώτα προσφύγουν στην επιτροπή. Εξέφρασε τη γνώμη ότι η απόφασή τους για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που θα καταστήσει εφικτή την επιστροφή των παλαιών ιδιοκτητών και δικαιούχων στις περιουσίες τους, που δεν μπορούσαν να πάνε εδώ και χρόνια.

Οι απειλές και εκβιασμοί

«Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε την αδικία εδώ και θα το υλοποιήσουμε μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας με σεβασμό στα περιουσιακά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο Υποστηρίζοντας ότι παρόλο που η τουρκική πλευρά έφερε στην ατζέντα το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ελληνοκυπριακή πλευρά χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να εμποδίσει αυτό το άνοιγμα, με απειλές και εκβιασμούς».


Και πρόσθεσε: «Καθώς η ελληνοκυπριακή ηγεσία ζητά επιβολή νέων κυρώσεων και εμπάργκο κατά της τδβκ, ενώ απειλεί ακόμη και τους ίδιους τους πολίτες της, που έχουν αιτηθεί ή θα αιτηθούν στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας, ενώ κάνει ενέργειες για κλείσιμο των οδοφραγμάτων και να εμποδίζει τις διελεύσεις των πολιτών της ΕΕ ή άλλων τρίτων χωρών στην τδβκ. Όλα αυτά αποδεικνύουν ακόμη μια φορά από ποιους παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρόλα αυτά, είναι παραδειγματικό το γεγονός ότι η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες χώρες, που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν τήρησαν ούτε μια υπόσχεση, που έδωσαν στο λαό μας κατά το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν, είναι θεατές και στηρίζουν την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Με πληροφορίες από: Offsite – ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.