Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών στον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή

Στην Αθήνα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, θα τιμηθεί με το Μετάλλιο της Πόλεως τ...






Στην Αθήνα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, θα τιμηθεί με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.

Στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης (26.08.2021), στον Ρόμπερτ Μενέντεζ θα απονεμηθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Θα προηγηθεί, φυσικά, η συνάντηση (09.30) του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο στρατηγικός χαρακτήρας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ και ο ρόλος της χώρας μας ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της νέας αρχιτεκτονικής συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η Αθήνα.

Διαχρονικός υποστηρικτής της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρωτοστάτησε το 2019 μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο στην πρωτοβουλία για τον East Med Act, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του αμερικανικού κράτους.

Τον Ιούνιο, ο Μενέντεζ προώθησε την πρόταση για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, με την πρόταση για το νομοσχέδιο «U.S. – Greece Defense and Interparliamentary Partnership Act 2021» ( «Αμερικανοελληνική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία»).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.