Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφγανιστάν: Στο Προεδρικό Μέγαρο οι Ταλιμπάν - «Έφυγα για να μη γίνει αιματοχυσία» δηλώνει ο Γάνι - Δείτε φωτογραφίες

Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ, αφότου πήραν τον έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας, όπως...







Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ, αφότου πήραν τον έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας, όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε το δίκτυο Al Jazeera.

"Η χώρα μας απελευθερώθηκε και οι μουτζαχεντίν είναι νικητές στο Αφγανιστάν", είπε από το προεδρικό μέγαρο ένας αντάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera.

Περιτριγυρισμένοι από ένοπλους άνδρες, οι ηγέτες της οργάνωσης απευθύνθηκαν σε δημοσιογράφους μέσα στο τεράστιο, αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα στο κέντρο της Καμπούλ, όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του προέδρου, του συμβούλου εθνικής ασφάλειας και άλλων αρχών.

Το βίντεο προβλήθηκε λίγες ώρες αφότου ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γάνι εγκατέλειψε τη χώρα πριν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πει ότι πολλοί συμπατριώτες του θα είχαν πεθάνει ως μάρτυρες και η πόλη θα είχε καταστραφεί αν είχε μείνει.

Γάνι:«Έφυγα από τη χώρα για να μη γίνει αιματοχυσία»

Κύμα σφοδρής κριτικής έχει δεχθεί από συμπατριώτες του ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασραφ Γάνι, ο οποίος εγκατέλειψε την Κυριακή τη χώρα παραδίνοντας την ουσιαστικά στους Ταλιμπάν.

Σε δήλωση τουπου αναρτήθηκε στο facebook, τονίζει ότι έφυγε από τη χώρα για να μη γίνει αιματοχυσία ενώ αν έμενε χιλιάδες πολίτες θα είχαν σκοτωθεί και η πόλη της Καμπούλ θα είχε καταστραφεί. «Οι Ταλιμπάν κέρδισαν και είναι τώρα υπεύθυνοι για την τιμή και την προστασία των Αφγανών», σημειώνει στο μήνυμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.