Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ΝΑΙ... Εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν: «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα»

Ο εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναΐμ μέσα από τις δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι η οργάνωση έχει καλές σχέσεις με ...





Ο εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναΐμ μέσα από τις δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι η οργάνωση έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες γειτονικές χώρες.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Al Mayadeen ο Μοχάμεντ Ναΐμ ανέφερε: «Η Κίνα είναι ο γείτονάς μας, έχουμε καλές σχέσεις μαζί της. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία».

Ακόμα, οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ναΐμ, έχουν μακροχρόνιες σχέσεις με το Ιράν, την Κίνα, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν και αυτές οι χώρες, σε αντίθεση με τις δυτικές δυνάμεις, δεν ανησυχούν για την άνοδο της οργάνωσης στην εξουσία.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε: «Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις και είμαστε σε επαφή με τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν και θέλουμε να αναπτυχθούν».

Πάντως, νωρίτερα, ο ίδιος τόνισε ότι οι Ταλιμπάν συναντήθηκαν στην Καμπούλ με αντιπροσωπεία από την Κίνα και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν, τις διμερείς σχέσεις, καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια από το Πεκίνο.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Συρομολότοφ δήλωσε στο Sputnik ότι η Μόσχα δεν θα σπεύσει να εξαιρέσει τους Ταλιμπάν από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεών της, καθώς και ως προς την αναγνώριση των νέων αφγανικών Αρχών, αλλά θα επικεντρωθεί στα πρακτικά βήματα των Ταλιμπαν και στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επίσης, η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνίνγκ δήλωσε νωρίτερα ότι η Κίνα, βασισμένη στον σεβασμό της κρατικής κυριαρχίας του Αφγανιστάν και στη θέληση διαφόρων μερών στη χώρα, διατηρεί επαφές με τους Ταλιμπάν και ελπίζει ότι η οργάνωση θα ακολουθήσει μια ήπια εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.