Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Ασταμάτητη η τουρκική προπαγάνδα: «Οι Έλληνες βυθίζουν βάρκες με γυναικόπαιδα αλλά διασώζουν τους Γκιουλενιστές»Στον γνωστό τους ρόλο για άλλη μια φορά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, αφού δεν παρέλειψαν και σήμερα να κατηγορήσουν την χώρα μας με ανυπόστατα ψεύδη και καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα-''φερέφωνο'' του Ερντογάν, Yeni Safak, κατηγορεί την χώρα μας ως ''προστάτη'' και ''καταφύγιο των Γκιουλενιστών'', ενώ παράλληλα, εφευρίσκει ιστορίες με ''βυθισμένες βάρκες'' και ''νεκρούς μετανάστες'' στο Αιγαίο από το Ελληνικό Λιμενικό.

«Η Ελλάδα, η οποία περνάει χειροπέδες στους πρόσφυγες που ξεκινούν με το όνειρο να πάνε στην Ευρώπη, που τους ρίχνει με τα χέρια στη θάλασσα και ξεφουσκώνει τις θαλάσσιες λέμβους τους για να πνιγούν, έστρωσε το ''κόκκινο χαλί'' στη θάλασσα για να υποδεχτεί 8 Γκιουλενιστές. Οκτώ άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πρώην στρατιώτες του FETO (δηλ. της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν), οι οποίοι βρίσκονταν στη μέση της Μεσογείου ενώ διέφευγαν από την Τουρκία, σώθηκαν χάρη σε σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος», αναφέρει το δημοσίευμα της Yeni Safak.

Το περιστατικό για το οποίο ''βράζουν'' οι Τούρκοι, αφορά 8 Τούρκους πρώην αξιωματικοούς που το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Τσούτσουρα, στην Κρήτη.

Οι Εισαγγελικές Αρχές απόσχουν από την επιβολή ποινικής δίωξης σε βάρος των 8 Τούρκων κι έτσι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η παράδοση των 8 στην Ελληνική Αστυνομία και από εκεί και πέρα η απέλασή τους από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για απόστρατους του τουρκικού Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, για απολυμένους από τον Στρατό και την Αστυνομία καθώς και για έναν ηλεκτρολόγο - μηχανικό.

Λιμενικές πηγές ανέφεραν ότι το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας και προορισμός τους ήταν η Γαλλία και λόγος που διέφυγαν από τη χώρα τους ήταν το ότι θα δικάζονταν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 29 έως 55 ετών.

Kαι για τους 8 Τούρκους, εξετάζεται το αίτημα να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ζητήσει.
«9.000 αιτήσεις πολιτικού ασύλου»

H Yeni Safak, προχωράει ένα βήμα παραπέρα την όλη υπόθεση, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως ''ασφαλές καταφύγιο χιλιάδων Γκιουλενιστών''. Στο προκλητικό δημοσίευμα της, αναφέρει συγκεκριμένα πως «μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πολλοί αγωνιστές του FETO, κατέφυγαν στην Ελλάδα. Τα μέλη του FETO, που επιβιβάστηκαν σε βάρκες στο Αιγαίο Πέλαγος, ζήτησαν άσυλο στη χώρα αυτή, καθώς χρησιμεύει ως πέρασμα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έχοντας αγκαλιάσει δεκάδες μέλη του FETO, η Ελλάδα χορήγησε πολιτικό άσυλο σε περίπου 2.000 μέλη του FETO που διέφυγαν από την Τουρκία με πλοίο και διασχίζοντας τα σύνορα από τη Θράκη τα τελευταία 3 χρόνια. Αναφέρεται ότι υπάρχουν 9 χιλιάδες μέλη που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα τα τελευταία 3 χρόνια. Ο αριθμός των Τούρκων πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη του FETO, που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από το 2017, ανέρχεται σε 19.653. Μέχρι το 2018, η Ελλάδα απέρριψε τις αιτήσεις 679 ατόμων και τους εξέδιδε στην Τουρκία».

Πρόκειται για μία πάγια τακτική της Άγκυρας, αφού και στο παρελθόν έχει προβεί όργια παραπληροφόρησης. Τον Μάρτιο, το CNNTURK, δημοσιεύει βίντεο υποστηρίζοντας πως “Η αστυνομία πέταξε τους πρόσφυγες στον δρόμο”… χωρίς να υπάρχει κανένα σημείο που να δείχνει βία!

Τον Μάιο, σε προπαγανδιστική ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, γίνεται λόγος για 42 παράτυπους μετανάστες που “ξυλοκοπήθηκαν από την Ελλάδα και κρατήθηκαν όμηροι, τους αφαιρέθηκαν τα παπούτσια, τα χρήματα και οι ταυτότητές τους, και επιχειρήθηκε να σταλούν παράνομα στη χώρα μας” όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Και η...ηρωική Τουρκία τους έσωσε.... Και γελάνε και τα νερά του Έβρου! “Οι μετανάστες διασώθηκαν από το προσωπικό μας στα σύνορα της Edirne (Αδριανούπολη) και παραδόθηκαν στην επαρχιακή αρχή”!

Πιό πρόσφατα, δημιούργησαν νέα “παραμύθια” για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Αναλυτικότερα, η “Τουρκική Ακτοφυλακή έσωσε 14 αιτούντες άσυλο την Παρασκευή, οι οποίοι απωθήθηκαν από τις ελληνικές αρχές”, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με τουρκική πηγή ασφαλείας, που επικαλείται, η Διοίκηση της Ακτοφυλακής ανέπτυξε ομάδες αφού έμαθαν ότι ένα σκάφος που μετέφερε ομάδα αιτούντων άσυλο έπλεε στις ακτές της περιοχής Didim στην Τουρκική επαρχία Αϊδίνιου. Οι ομάδες ακτοφυλακής έσωσαν τους αιτούντες άσυλο και όλοι οι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν στο επαρχιακό κέντρο μετανάστευσης.

Επομένως, δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της γείτονος προχωρούν σε ανυπόστατα δημοσιεύματα, με στόχο να σπιλώσουν την χώρα μας και να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως ''σωτήρες'' των μεταναστών από τους ''βάρβαρους Έλληνες'', και συνυπολογίζοντας το νέο περιστατικό με 2 Τούρκους κουρδικής καταγωγής που ζήτησαν άσυλο, περνώντας στον Έβρο, μάλλον το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...pentapostagma.gr

« Προηγουμενη
Επομενη »