Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ... Ο Δήμαρχος Καλύμνου έφτιαξε φανουρόπιτα για να βρεθεί ο εμπρηστής της χωματερής

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 η εορτή του μεγαλομάρτυρα αγίου Φανουρίου. Όπως θέλει η παράδοση, οι πιστοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την...






Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 η εορτή του μεγαλομάρτυρα αγίου Φανουρίου.

Όπως θέλει η παράδοση, οι πιστοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, τη γνωστή φανουρόπιτα προκειμένου ο αγαπημένος άγιος να τους φανερώσει αυτό που θα του ζητήσουν και δεν μπορούν να το βρούν .

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης ήδη έχει παραγγείλει φανουρόπιτα και την Πέμπτη στον εσπερινό θα την πάει για να ευλογηθεί.

Βέβαια το ερώτημα είναι, τι θα ζητήσει ο Δήμαρχος να του φανερώσει ο άη Φανούρης;

Αν και ο Δήμαρχος το κρατά ως εφτασφράγιστό μυστικό, από στενό συνεργάτη του πληροφορηθήκαμε το αίτημα του: Θα ζητήσει να του φανερώσει τον «άγνωστο εμπρηστή» της Χωματερής .

Βλέπετε έχουμε χάσει το λογαριασμό από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Χωματερής στα Γιανοχώραφα . Από ένα πρόχειρο λογαριασμό, για τουλάχιστον 6 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και επεκτάθηκαν και εκτός ορίων της χωματερής, έχουν διενεργηθεί προανακρίσεις και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δεκάδες επίσης είναι και οι περιπτώσεις που οι πυρκαγιές ήταν περιορισμένης έκτασης ή από την χωματερή εκλυόντουσαν πυκνοί καπνοί.

Παρά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για συνεχή φύλαξη της χωματερής, για τοποθέτηση φυλάκων ,για απαγόρευση εισόδου οχημάτων τις απογευματινές ώρες, για φυλάκια ελέγχου, για την προμήθεια κατάλληλων ηλεκτρονικών καμερών για την 24ωρη παρακολούθηση του χώρου και διάφορα παρόμοια που ακούσαμε, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι πυρκαγιές εκδηλωνόντουσαν σταθερά και σε τακτά διαστήματα. Μετά από κάθε φωτιά ακούγαμε επίσημες δηλώσει για τον έλεγχο της χωματερής και μηνύσεις κατά «αγνώστων εμπρηστών» .

Δεν γνωρίζουμε αν ο Αη Φανούρης φανερώσει στο Δήμαρχο τον «άγνωστο με εμπρηστή», ένα όμως θα πρέπει να αναφέρουμε:

Μετά την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά πριν 25 ημέρες στις 29 Ιουλίου 2021 και από τη στιγμή που «φανερώθηκε» στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού ,το οποίο παραμένει επί 24ωρου βάσεως στην περιοχή και με βάρδιες ελέγχει τον χώρο, «ώ του θαύματος». Καμία φωτιά , κανένας «εμπρηστής»!!!kalymnos-news.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.