Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και ο Σέρβος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσωρινής στέγασης προσφύγων από το Αφγανιστάν

Δεν θα είναι πρόβλημα για τη Σερβία να δεχθεί γυναίκες και παιδιά που έχουν υποφέρει από το νέο αφγανικό καθεστώς. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος ...








Δεν θα είναι πρόβλημα για τη Σερβία να δεχθεί γυναίκες και παιδιά που έχουν υποφέρει από το νέο αφγανικό καθεστώς.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας την πιθανή άφιξη προσφύγων από το Αφγανιστάν.

«Ας συμπεριφερθούμε σαν άνθρωποι. Η Σερβία δεν θα γίνει ενδιάμεσος σταθμός για τους ξένους, αλλά για τους πρόσφυγες ... Πώς μπορούμε να κλείσουμε τις πόρτες σε νέους, γυναίκες, παιδιά, μωρά; Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για εμάς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες. Τα πλάνα που έπεσαν από το αεροπλάνο συμβολίζουν την κατάρρευση του σύγχρονου κόσμου», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Νωρίτερα, η Βόρεια Μακεδονία, η Κροατία, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο συμφώνησαν να στεγάσουν προσωρινά έναν αριθμό μεταναστών από το Αφγανιστάν που διαφεύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Μεταξύ αυτών είναι κυρίως εκείνοι που συνεργάστηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους, εργάζονταν ως μεταφραστές και οδηγοί, καθώς και οι οικογένειές τους.

Το Μαυροβούνιο, υποστηρίζοντας τη διεθνή δήλωση για τη διασφάλιση της ειρηνικής εκκένωσης των Αφγανών πολιτών, αρνήθηκε να δεχτεί πρόσφυγες.

Sputnik

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.