Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Κύπρος υψώνει ανάστημα και σε στρατιωτικό επίπεδο - Έντονη κινητικότητα Ελλάδας-Αιγύπτου ανατολικά της Κρήτης

Η Τουρκία βλέποντας ότι δεν μπορεί εύκολα πλέον να αποκομίσει όφελος από μια αντιπαράθεση σε στρατιωτικό επίπεδο με την Ελλάδα προσπαθεί τον...







Η Τουρκία βλέποντας ότι δεν μπορεί εύκολα πλέον να αποκομίσει όφελος από μια αντιπαράθεση σε στρατιωτικό επίπεδο με την Ελλάδα προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να πλήξει τον ελληνισμό στην Κύπρο.

Η Λευκωσία όμως σίγουρα δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ήδη στέλνει τα δικά της μηνύματα ισχύος.

Ήδη το κυπριακό πολεμικό ναυτικό προχώρησε σε προσομοίωση επίθεσης κατά στόχων επιφανείας και στεριάς, όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας άρθρο. Συγκεκριμένα η Διοίκηση Ναυτικού πραγματοποίησε την Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, άσκηση μικρής κλίμακας, με τη συμμετοχή του ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και των Παράκτιων Περιπολικών ΤΣΟΜΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, με σκοπό την εκτέλεση εκπαιδευτικών αντικειμένων σε περιοχή ασκήσεων που καθορίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού.



Παράλληλα η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά σε άπλωμα καλωδίων δυτικά της Πάφου με το σκάφος Bold Maveric προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το πέρασμα συστημάτων για τον EastMed.

Επί τούτου έχει εκδοθεί η NAVTEX ΜΑ88 με την οποία δεσμεύεται η αναγκαία περιοχή από τις 1 μέχρις τις 4 Σεπτεμβρίου.

Στην Άγκυρα προφανώς η ενέργεια αυτή χτυπάει καμπανάκι και ως πρώτη αντίδραση είναι η έκδοση αντιNAVTEX με την οποία η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το κράτος Κύπρος που αναφέρεται στην Κυπριακή οδηγία δεν υπάρχει όπως ορίζεται από τις συνθήκες του 1960 και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα έρεισμα…


Παράλληλα θέλοντας να εκφοβίσει και να πιέσει καταστάσεις προχωρά σε άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στα ανατολικά της Κύπρου στον κόλπο της Αμμοχώστου στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα και σε αυτό όμως η «μικρή» Κύπρος υψώνει το ανάστημά της και ενημερώνει όλο τον κόσμο με δική της οδηγία προς ναυτιλομένους ότι αυτή η άσκηση είναι «καραπαράνομη» και παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Αθήνα από την πλευρά της παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε περίοδο ανασχηματισμού και πολλά πράγματα φαινομενικά έχουν παγώσει, δείχνει πως τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι απλά αγρυπνούν αλλά διεξάγουν και ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα στην περιοχή που η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου για άσκηση με πραγματικά πυρά στην 1 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή πρόκειται να αναχωρήσει για την Αίγυπτο σμήνος 4 μαχητικών F-16 προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση Bright Star της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αθήνα και Κάιρο στέλνουν μήνυμα πως η συμμαχία όχι δεν έχει ατονήσει αλλά σφυρηλατείται κάθε μέρα και πιο δυνατά αποτρέποντας έτσι κάθε πιθανή αναθεωρητική τρέλα του Σουλτάνου που προσπαθεί τώρα να βρει ερείσματα στην αγκαλιά των ΗΠΑ μέσω Αφγανιστάν….pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.