Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ταλιμπάν μπήκαν σε τράπεζα έδιωξαν τις γυναίκες εργαζόμενες και τους ανακοίνωσαν ότι τις θέσεις μπορούν να καταλάβουν άνδρες συγγενείς τους...!!!

Η αναμενόμενη μεταβίβαση σε μια διοίκηση υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν τις επόμενες ημέρες έχει προκαλέσει φόβους για τα δικαιώματα και τις ε...







Η αναμενόμενη μεταβίβαση σε μια διοίκηση υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν τις επόμενες ημέρες έχει προκαλέσει φόβους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Ισλαμιστές μαχητές της ομάδας μπήκαν στα γραφεία της τράπεζας Azizi Bank στην πόλη Κανταχάρ και διέταξαν εννέα γυναίκες που εργάζονταν εκεί να φύγουν, εξηγώντας ότι οι άνδρες συγγενείς θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση τους.

Οι Ταλιμπάν θέλουν να επιβάλουν με αυστηρά γράμματα τον ισλαμικό νόμο και για όσο βρίσκονταν στην εξουσία δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να βγαίνουν από το σπίτι χωρίς την παρουσία αρσενικού και χωρίς να φοράνε μπούρκα.

Δεν επέτρεπαν επίσης στα κορίτσια να παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο και τιμωρούσαν με αυστηρές ποινές, πολλές φορές και με θάνατο, όσες παραβίαζαν τους κανόνες.

Μιλώντας ζωντανά στο BBC, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σουχάιλ Σαχίν είπε ότι οι γυναίκες «θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία» και θα μπορούν να φεύγουν μόνες τους από τα σπίτια τους χωρίς ανδρική συνοδεία.

Παρόλα αυτά ήδη ακούγονται «ιστορίες τρόμου» από περιοχές που έχουν ήδη πέσει στα χέρια των μαχητών των Ταλιμπάν τις τελευταίες ημέρες.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν φοβούνται ότι οι ελευθερίες που κατακτήθηκαν από το 2001 τώρα θα συντριβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.