Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψάχνει για τσιγκινο σωβρακάκι ο Μπαχτσελι...!!! «Βυζαντινές συνωμοσίες θέλουν σήμερα εκδίκηση για την Μικρασιατική καταστροφή»

Γρυλίζει ο "Γκρίζος λύκος" και φτιάχνει κλίμα ενόψει επετείου της Μικρασιατικής καταστροφής -“Το Βυζάντιο ήταν το σύμβολο του σκό...






Γρυλίζει ο "Γκρίζος λύκος" και φτιάχνει κλίμα ενόψει επετείου της Μικρασιατικής καταστροφής -“Το Βυζάντιο ήταν το σύμβολο του σκότους, το τουρκικό έθνος, σύμβολο της δικαιοσύνης” -Τι είπε για τα “ευλογημένα εδάφη που έγιναν πατρίδα 99 χρόνια πριν”

“Ενώ το Βυζάντιο ήταν το σύμβολο του σκότους, της παλαιότητας, της φθοράς και της διαφθοράς, το τουρκικό έθνος, ενσαρκωμένο στη δύναμη του κράτους των Σελτζούκων, ξεχώρισε ως το σύμβολο της δικαιοσύνης” είπε σε νέο παραλήρημα ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahceli μιλώντας μάλιστα ια “τα ευλογημένα εδάφη, που έγιναν πατρίδα πριν από 950 χρόνια, διαχωρίστηκαν από τα βυζαντινά κατάλοιπα με την κατανόηση της κατάκτησης πριν από 99 χρόνια, και τα θεμέλια του εθνικού κράτους σκάφτηκαν”.

Με την αναφορά στα περί “ κατάκτησης πριν από 99 χρόνια” αναφέρεται ξεκάθαρα στις σφαγές της Μικράς Ασίας και την καταστροφή της Σμύρνης.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού μπορεί να έγιναν με αφορμή τη νεπε΄τειο της μάχης του Ματζικερτ αλλά αποτελούν πρελούδιο για το τι θα ειπωθεί στις 30 Αυγούστου!! Τότε που οι Τούρκοι γιορτάζουν την “Ημέρα της Νίκης”...

Η «Ημέρα της Νίκης» είναι μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές στην Τουρκία με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου του 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με ήττα του ελληνικού στρατού. Η μάχη αυτή αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που ανάγκασε τις ελληνικές δυνάμεις να αρχίσουν την υποχώρησή τους προς τα μικρασιατικά παράλια, καταδιωκόμενες από τα στρατεύματα των Νεότουρκων του Μουσταφά Κεμάλ, οδηγώντας στην τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής .

Ο Μπαχτσελί είπε ακόμη πως “το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος ζυμωμένο με την κουλτούρα της κατάκτησης”

“Παρόλο που τα ερείπια του Βυζαντίου είναι ενεργά, ακόμη και αν το διάταγμα της σκληρότητας, γραμμένο με τη μάνδρα της εχθρότητας των καταπιεστών, προκαλεί σύγχυση και αιματοχυσία στις γεωγραφικές περιοχές, το τουρκικό έθνος δεν θα αφήσει κανένα απαίσιο χέρι να αγγίξει την πατρίδα του με την ανθεκτικότητά του και πάλη. Η πατρίδα μας δεν είναι μόνο το πεπρωμένο μας αλλά και ο ιερός μας θησαυρός. Είναι η πρωταρχική μας ευθύνη να είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση απέναντι στις ακόμη ενεργές βυζαντινές συνωμοσίες. Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις ενάντια στο μέτωπο της εχθρότητας και της προδοσίας, το οποίο περιμένει την ευκαιρία να πάρει την εκδίκηση για το Manzikert, για τη Μεγάλης Επίθεσης και το Dumlupınar και να δει ξανά τις ιστορικές αναμετρήσεις” ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.