Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι στο δρόμο μας...!!! Εθνική Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τα πρώτα «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεράσει, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, έμαθε σήμερα (31/8)...







Τα πρώτα «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεράσει, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, έμαθε σήμερα (31/8) η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, ύστερα από την κλήρωση για τον α΄ γύρο των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία.

Η εθνική «έπεσε» στον 2ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Λευκορωσία εντός κι εκτός έδρας (6 αγωνιστικές), σε τρία «παράθυρα» που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2021 (20-30/11), τον Φεβρουάριο του 2022 (21/2-1/3) και τον Ιούνιο του 2022 (27/6-5/7). Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στον β΄ γύρο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης.

Εκεί δημιουργούνται νέα γκρουπ μέσω της συνένωσης των οκτώ ομίλων του α΄ γύρου ανά δύο, με όλες τις ομάδες να μεταφέρουν στον β΄ γύρο τα αποτελέσματά τους από την α΄ φάση.

Έτσι, η εθνική καλείται να ολοκληρώσει αήττητη, ει δυνατόν, τις υποχρεώσεις της στον α΄ γύρο, προκειμένου να ξεκινήσει από την… “pole position” στον β΄ γύρο των προκριματικών, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2023 σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.