Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράκ προσφεύγει στον ΟΗΕ εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν

Το ιρακινό υπουργικό συμβούλιο αποκάλυψε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται για μια προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την τουρκ...







Το ιρακινό υπουργικό συμβούλιο αποκάλυψε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται για μια προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την τουρκική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ και τη συνέχιση των τουρκικών επιχειρήσεων στο ιρακινό έδαφος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμπντουλχαλίκ Γαζάουι, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και ασφάλειας, επεσήμανε ότι οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στις παραμεθόριες περιοχές του Ιράκ έχουν επηρεάσει τη ζωή αμάχων, κάτι που, όπως πιστεύει, αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ.

Αποκάλυψε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει επίσης δημιουργήσει μια επιτροπή για την προετοιμασία της προσφυγής κατά του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στις παραμεθόριες περιοχές της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η Άγκυρα θεωρεί το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στρατιωτική σύγκρουση για περισσότερες από τρεις δεκαετίες για το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, ενώ η κουρδική ένοπλη παράταξη διατηρεί θέσεις και στρατόπεδα στις παραμεθόριες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν.

Την Τρίτη, μία ημέρα αφότου οι Τούρκοι έπληξαν αεροπορικώς ένα όχημα του ΡΚΚ στο Σιντζάρ και σκότωσαν ένα ανώτερο μέλος του κόμματος, βομβάρδισαν και ένα κέντρο υγείας που φέρεται να χρησιμοποιούν ένοπλες ομάδες που συνδέονται με το ΡΚΚ στο Σιντζάρ.

Ο πόλεμος μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών του ΡΚΚ στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Κουρδιστάν έχει επηρεάσει επίσης τη ζωή των χωρικών, ενώ δεκάδες χωριά έχουν ήδη εκκενωθεί σε διαφορετικές περιοχές, ειδικά στην επαρχία Ντουχόκ, τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.