Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ... Ξύλο και απειλές από αντεμβολιαστές σε δημοσιογράτους του BBC και της «La Repubblica» σε Αγγλία και Ιταλία...

Αντιεμβολιαστές απείλησαν δημοσιογράφο του BBC που έκανε ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γιορκσάιρ. Ο Phillip Norton κάλυπτε τ...







Αντιεμβολιαστές απείλησαν δημοσιογράφο του BBC που έκανε ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γιορκσάιρ.

Ο Phillip Norton κάλυπτε το θέμα όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στράφηκαν εναντίον του λέγοντάς του ότι “οι θηλιές είναι έτοιμες”.

Ο ίδιος ανέβασε τη στιγμή που δέχεται απειλές στα social media. Ένας από τους διαδηλωτές κρατά τηλεβόα και τον απειλεί ότι θα τον “κρεμάσουν”.

“Θα έρθει μια στιγμή που θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δίκες της Νυρεμβέργης έρχονται την 1η Σεπτεμβρίου… και θα σας κρεμάσουν όλους”. Ο άνδρας υπό τα επιφωνήματα των υπόλοιπων αντιεμβολιαστών συνεχίζει να αναφέρεται στις δίκες της Νυρεμβέργης.

Και προσθέτει: “Θα σας κρεμάσουν για όσα κάνατε σ’ αυτήν τη χώρα, και αυτό θα γίνει με τον κλόουν, και αυτό θα γίνει με τους απαίσιους βουλευτές που στηρίζετε. Οι θηλιές είναι έτοιμες, πίστεψέ με. Σας παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό, είστε εγκληματίες. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, δεν θα σας εκφοβίσουμε, αλλά δεν έχετε θέση εδώ αυτή τη στιγμή”.

Και στην Ιταλία...

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica, Φραντσέσκο Τζοβανέτι, δέχθηκε σήμερα επίθεση από αντιεμβολιαστή και επικριτή του «πράσινου πάσου».

Ο δράστης εργάζεται σε δημόσιο σχολείο ως βοηθητικό προσωπικό και γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας προσπάθησε να κάνει ερωτήσεις στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και να καταλάβει για ποιον λόγο αντιδρούν στην επιβολή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Γιατί με απειλείς και μου είπες ότι θα με αποκεφαλίσεις;» ρώτησε ο Τζοβανέτι τον διαδηλωτή. Αντί για απάντηση, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, έλαβε γροθιά στο πρόσωπο.

Από τον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιταλικού δημοσίου αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας που κατείχε και τώρα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Αύριο το μεσημέρι, τέλος, σε κινητοποίηση που θα οργανωθεί στο κέντρο της Ρώμης, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα ζητήσουν να σταματήσουν οι απειλές και βίαιες συμπεριφορές σε βάρος τους και να διασφαλιστεί η ελεύθερη ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της πανδημίας κορωνοϊού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.