Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bayraktar τέλος: Πετάνε με δικιά μας τεχνολογία λένε οι Αμερικάνοι και απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ

  Bayraktar τέλος από την Αμερική, με την Ουάσιγκτον να υποστηρίζει ότι τα τουρκικά drone πετάνε με αμερικανική τεχνολογία και απειλούν τα ...



 



Bayraktar τέλος από την Αμερική, με την Ουάσιγκτον να υποστηρίζει ότι τα τουρκικά drone πετάνε με αμερικανική τεχνολογία και απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είκοσι επτά μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έγραψαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά drone απειλούσαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήρθε στο προσκήνιο λίγο καιρό πριν το τουρκικό επιθετικό μίνι αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, TCG Anadolu, μπει σε υπηρεσία στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Τουρκία θα είναι η πρώτη χώρα που θα αναπτύξει μίνι αεροπλανοφόρο για τα τουρκικά drone, πράγμα που όπως λένε οι Τούρκοι «θα επηρεάσει αναμφισβήτητα την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Στην επιστολή που έγραψαν τα 27 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στον Υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν σημειώνεται πως τα τουρκικά SİHA «απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και είναι «πηγή αστάθειας».

Μάλιστα τονίζεται πως τα τουρκικά «Bayraktar TB2 SİHA που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ» χρησιμοποιούν επίσης «αμερικανική τεχνολογία και ανταλλακτικά».

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, επειδή η Τουρκία έλαβε πυραύλους από τη Ρωσία και λόγω του νόμου Countering Enemies of Turkey through Sanctions Act (CAATSA) «οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναστείλουν αμέσως την εξαγωγή αυτού του τεχνολογικού εξοπλισμού στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.