Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Απετράπη το αιματοκύλισμα στη χώρα- Συνέλαβαν 31 ισλαμιστές - Εκατοντάδες αντιαρματικά Kornet μεταφέρθηκαν στο Τατζικιστάν

Η Μόσχα δεν σκοπεύει να εμπλακεί στο Αφγανιστάν στρατιωτικά με οποιαδήποτε μορφής εισβολή, αλλά εφαρμόζει ήδη τρομερά μέτρα εντός και εκτός ...






Η Μόσχα δεν σκοπεύει να εμπλακεί στο Αφγανιστάν στρατιωτικά με οποιαδήποτε μορφής εισβολή, αλλά εφαρμόζει ήδη τρομερά μέτρα εντός και εκτός ρωσικής επικράτειας, αφού υπάρχουν πληροφορίες για πιθανό κύμα τρομοκρατικών ενεργειών στην χώρα, από συντονισμένες ισλαμικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η FSB συνέλαβε 31 μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε 4 περιφέρειες της Ρωσίας.

ΟΙ ρωσικές διωκτικές αρχές διεξάγουν μια μεγάλη ειδική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 31 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Katiba Tawhid wal -Jihad, σε πόλεις και κωμοπόλεις τεσσάρων περιφερειών της Ρωσίας, συλλαμβάνοντας ηγετικά στελέχη.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων (DSP) των ειδικών υπηρεσιών, η FSB πραγματοποίησε αυτήν την επιχείρηση από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Ρωσική εθνοφρουρά στη Μόσχα, σε Νοβοσιμπίρσκ, Γιακούτσκ, Κρασνογιάρσκ, Κανσκ, τκαι ειδικά στο χωριό Prokudskoye, του Νοβοσιμπίρσκ.

Ως αποτέλεσμα, πολέμαρχοι και μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Katiba Tawhid wal-Jihad συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση “ρωσικού τύπου”.

Κατά τη διάρκεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των ρωσικών δυνάμεων, η ειδική ρωσική υπηρεσία ασφαλείας διαπίστωσε ότι τα μέλη της ισλαμικής οργάνωσης στρατολόγησαν και μετέφεραν νεοσύλλεκτους στις ζώνες μάχης σε Αφγανιστάν, Συρία αλλά και αλλού, χρηματοδότησαν μέλη της τρομοκρατικής δομής στη Συρία, και προετοίμαζαν τη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων εντός της ρωσικής επικράτειας.

"Κατά τη σύλληψη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απαγορευμένη θρησκευτική βιβλιογραφία, προπαγανδιστικό υλικό βίντεο από την Katiba Tawhid wal-Jihad, καθώς και συσκευές επικοινωνίας, ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και τραπεζικές κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων", ανέφεραν οι ρωσικές αρχές.

Πολεμικές προετοιμασίες της Ρωσίας στο Τατζικιστάν προμηνύουν άσχημες εξελίξεις

Την ίδια περίοδο η απειλή των Ταλιμπάν προς τη Ρωσία αποδεικνύεται συνεχώς πολύ πιο σοβαρή.

Για τον λόγο αυτό ο ρωσικός στρατός στο Τατζικιστάν άρχισε να εξοπλίζεται με εκατοντάδες αντιαρματικά Kornet, υπό τον φόβο επιθέσεων.

Με φόντο τις νέες απειλές από τους Ταλιμπάν, οι Ρώσοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν στη 201η στρατιωτική βάση παρέλαβαν τα ρωσικά αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα (ATGM) Kornet, τα οποία σήμερα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταστροφή των εχθρικών τανκς και οχυρώσεων.

Ο ακριβής αριθμός των συγκροτημάτων Kornet που μεταφέρθηκαν στην 201η στρατιωτική βάση δεν έχει αποκαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.