Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι προειδοποιούν: «Ο Ερντογάν επιδιώκει κατάργηση της Λωζάννης έως το 2023» - Κίνδυνος για τον Ελληνισμό

Ο Ερντογάν υλοποιεί πλήρως ανθελληνικό σχέδιο βήμα-βήμα χωρίς να παρεκκλίνει της πορείας του έως τώρα Εν μέσω τρομερών, από άποψη καταστροφ...







Ο Ερντογάν υλοποιεί πλήρως ανθελληνικό σχέδιο βήμα-βήμα χωρίς να παρεκκλίνει της πορείας του έως τώρα

Εν μέσω τρομερών, από άποψη καταστροφής του περιβάλλοντος στην Ελλάδα εδώ και πολλές ημέρες( πυρκαγιές σε τόσα μέτωπα), ο Κούρδος ηγέτης του στρατιωτικού τμήματος του ΡΚΚ M. Karayılan, αφού επικαλέστηκε πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Şırnak, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν "χαρούμενος" διότι σύντομα θα μπορούσε να "περπατήσει στη Συρία ή το Ιράκ" από το τουρκικό έδαφος, προειδοποιεί ουσιαστικά και την Ελλάδα για τα πραγματικά σχέδια του Ερντογάν.

“Δεν πρόκειται για μια περιθωριακή παρατήρηση ή μια δήλωση που έγινε κατά λάθος”, είπε ο Καραγιλάν συνεχίζοντας, "Φαίνεται ότι η Άγκυρα θέλει να κρατήσει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Ο Σοιλού επανέλαβε τα λόγια του και στο κατεχόμενο Αφρίν. Επιπλέον, υπάρχει συνεχής αναφορά της τουρκικής κυβερνήσεως για τη Συνθήκη της Λωζάννης, και τη διάδοση αποκαλύψεων για το 2023, ( εκατό χρόνια μετά τη συμφωνία που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα της Τουρκίας και οδήγησε στην τετράπλευρη διαίρεση του Κουρδιστάν).

Το γεγονός ότι οι τουρκικές "εθνικιστικές, σοβινιστικές δυνάμεις" επιμένουν στην ερμηνεία τους ότι η Συνθήκη της Λωζάννης λήγει μετά από εκατό χρόνια, και αυτό είναι επίσης ένδειξη ότι η τουρκική κατοχή θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Κουρδιστάν”, ανέφερε ο ίδιος.

Αν και νομικά δεν ισχύει ο τουρκικός ισχυρισμός για την συνθήκη της Λωζάννης, η οποιαδήποτε άλλη διεθνή συνθήκη, μιλάμε για Τούρκους που έχουν δημιουργήσει τον “δικό τους” στην κυριολεξία κόσμο μέσα στον οποίο διαβιούν και σχεδιάζουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο είναι το ΑΚΡ και ο Ερντογάν στην εξουσία, αυτή η επιδίωξη θα συνεχιστεί μαζί με τον “υβριδικό πόλεμο” κατά Ελλάδος και Κύπρου.

Η ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι μόνιμος στόχος του Ερντογάν το 2023, στο οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της έχει γίνει έμμονη ιδέα στον Τούρκο πρόεδρο.

Το 2017 όταν επισκέφθηκε επίσημα την Αθήνα, το είχε δηλώσει ο ίδιος και πολλοί το θεώρησαν ως «γραφικό», αλλά δεν είναι έτσι.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, η αναφορά για δήθεν νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα, το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”, και οι συνεχείς προκλήσεις με την μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, μας δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει σοβαρό σχέδιο κατά της Ελλάδος και το ακολουθεί πιστά.

Η αναφορά Τούρκων αξιωματούχων στον «Εθνικό Όρκο» του 1920, (που μιλά για τουρκικά σύνορα μέσα στα οποία περιλαμβάνονται τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, η δυτική Θράκη μέχρι τον Νέστο ποταμό, η Κύπρος), μας καταδεικνύουν ότι έρχονται δύσκολες καταστάσεις το επόμενο απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Οι επεκτατικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας σε Αιγαίο Πέλαγος και Α.Μεσόγειο έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, και για αυτό το θέμα έχουμε προβεί σε μια μίνι κούρσα εξοπλισμών, αφού όπως όλα δείχνουν τα “δύσκολα” έπονται για τον ελληνισμό σε συνδυασμό με την διεθνή κατάσταση, και η μόνη στήριξη μας είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο Θεός, κανείς άλλος στην κυριολεξία.Pixual
\ pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.