Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

200 Ταλιμπαν ΝΕΚΡΟΙ από την Αντίσταση... Η «Βόρεια Συμμαχία» ξεκίνησε την δράση της ενάντια των Ισλαμιστών!

Μεγάλες δυνάμεις των Ταλιμπάν ηττήθηκαν από τη Βόρεια Συμμαχία, μια πολιτοφυλακή και ένα κομμάτι του αφγανικού στρατού που ξαναχτίστηκε. Ως ...







Μεγάλες δυνάμεις των Ταλιμπάν ηττήθηκαν από τη Βόρεια Συμμαχία, μια πολιτοφυλακή και ένα κομμάτι του αφγανικού στρατού που ξαναχτίστηκε. Ως αποτέλεσμα, δύο ακόμη περιοχές του Αφγανιστάν απελευθερώθηκαν από το τρομοκρατικό κίνημα των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, κατά την αντεπίθεση των ανταρτικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν έως 200 Ταλιμπάν, ενώ ένα άλλο μέρος των μαχητών τράπηκε σε φυγή. Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή, οι πολιτοφυλακές ενισχύουν τις κατεχόμενες περιοχές με την κατασκευή οχυρώσεων, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την προστασία των απελευθερωμένων περιοχών σε περίπτωση νέας επίθεσης από τους Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν έχασαν τον έλεγχο δύο ακόμη κομητειών στην επαρχία Μπαγκλάν. Απελευθερώθηκαν από την πολιτοφυλακή του διοικητή Abdul Hamid Dadgar. Ο έλεγχος της πολιτοφυλακής στις κομητείες Banu (ή Andarab) και Dehi Salah επιβεβαιώνεται με βίντεο από τη σκηνή. Οι μονάδες της πολιτοφυλακής χρησιμοποίησαν Humvees με βαριά πολυβόλα για να τα απελευθερώσουν. Προς το παρόν, οι Ταλιμπάν έχουν χάσει τον έλεγχο σε τρεις κομητείες στην επαρχία Μπαγκλάν», ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ANNA News.

Για την ώρα, οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας ελέγχουν μόνο περίπου το 1% του εδάφους του Αφγανιστάν. Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτό κράτησε λιγότερο από μία εβδομάδα και οι δυνάμεις αντίστασης συνεχίζουν να αυξάνονται, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες οι μαχητές ταλιμπάν ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο σε αρκετές ακόμη περιοχές του Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας ήταν οπλισμένες με τουλάχιστον ένα ελικόπτερο Mi-17 με πλήρες φορτίο πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.