Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστο το 1/4 του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αγρινίου – Έρχονται αναστολές άνευ αποδοχών

Σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, θα τεθούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών που δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία ...






Σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, θα τεθούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών που δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η απόφαση αυτή αφορά 73 εργαζόμενους του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπως αναφέρει το karvasaras.gr, από τους 289 εργαζομένους του νοσηλευτικού προσωπικού, οι 73 δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι σε αυτούς δεν προστίθενται οκτώ ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι καθώς έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, αυτό σημαίνει ότι το 25,26% του νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι την Δευτέρα 16 Αυγούστου. Ποσοστό που ξεπερνά τον μέσο όρο του 20%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας. Από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι καλύτερη στο ιατρικό προσωπικό, όπου μόλις τρεις στους 100 δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται να αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο στην 6η ΥΠΕ, σχετικά με τους ανεμβολίαστους, και έπειτα από την ΥΠΕ τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για τον οποίο κάποιος από το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος παραμένει ανεμβολίαστος.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να βγουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, οι ανεμβολίαστοι.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και σε Βόλο, Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι στις προνοιακές δομές της Ρόδου σε αναστολή θα τεθούν 6 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και στο γηροκομείο του Βόλου δέκα. Η σχετική απόφαση ισχύει για όλους σε δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και προνοιακές δομές.

Με πληροφορίες από karvasaras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.