Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποια θα είναι η αντιμετώπιση του 14χρονου καθ’ ομολογίαν και κατά συρροή εμπρηστή της Φθιώτιδας

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ποινικά ο 14χρονος ο οποίος ομολόγησε 9 από τους 13 εμπρησμούς στην Φθιώτιδα περιέγραψε μιλώντας ...







Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ποινικά ο 14χρονος ο οποίος ομολόγησε 9 από τους 13 εμπρησμούς στην Φθιώτιδα περιέγραψε μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος Ελίνα Θειακοδημήτρη.

«Επειδή το παιδί είναι 14 χρόνων, πρόκειται ουσιαστικά για την πράξη ενός παιδιού από 12 εως 15 ετών και έτσι δεν καταλογίζεται. Δηλαδή μπορεί να του επιβληθεί στα χαρτιά όμως μια ποινική μεταχείριση, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει καταλογισμός και μπορεί να επιβληθούν κάποια αναμορφωτικά μέτρα.

 Δηλαδή να εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής αρωγής, να παρακολουθήσει κάποια προγράμματα. 

Ας πούμε για πιο λόγο έχει στραφεί σε αυτό το κομμάτι είτε να επιτηρηθούν το παιδί και η οικογένειά του από κάποια προγράμματα. Δεν θα έχουμε όμως τιμωρία με την έννοια του δικαστηρίου καθώς επίσης και της ποινής, της προφυλάκισης και αυτά που ξέρουμε για τους ενήλικες. 

Αν το παιδί είναι 15 και 1 ημέρα τότε αλλάζουν όλα. Είναι ακριβώς στο όριο της ποινικής μεταχείρισης. Εκεί έχουμε ανακριτή και ενδεχομένως προφυλάκιση ακόμη και σε φυλακές ανηλίκων», τονίζει η κα Θειακοδημήτρη.

«Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να το βλέπω»

Εξαιτίας του κάηκαν σπίτια και αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους. Ο 14χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έβαλε τις 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο, στη Φθιώτιδα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λαμίας τον εντόπισαν μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος και έφτασαν στα ίχνη του. Κατά τη διαρκεια της κατάθεσής του ομολόγησε και είπε χαρακτηριστικά πως: «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς».

Ο 14χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.