Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ομολογία φόβου από τους Τούρκους: «Πολεμικές προετοιμασίες από τους Έλληνες-Αγοράζουν μαχητικά, πλοία & UAV»

Εκνευρισμός και απελπισία επικρατεί στην Άγκυρα, καθώς τα ''φερέφωνα'' του Ερντογάν, καθημερινά απασχολούνται με το ελληνικ...







Εκνευρισμός και απελπισία επικρατεί στην Άγκυρα, καθώς τα ''φερέφωνα'' του Ερντογάν, καθημερινά απασχολούνται με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Λογικό βέβαια, καθώς μέσα σε ελάχιστους μήνες, έχουν υλοποιηθεί συμφωνίες και αγορές που δεν είχαν γίνει μέσα σε 20 χρόνια

Τα 12 μεταχειρισμένα μαχητικά Rafale, τα οποία έως τώρα πετούσαν για την Armee De L’Air, μαζί με τα 6 καινούργια θα αποτελέσουν την πιο ισχυρή Ελληνική Πολεμική Μοίρα. Βαμμένο στα γαλανόλευκα, με τα διακριτικά της HAF στα φτερά του το πρώτο ελληνικό Rafale μαζί με τα υπόλοιπα που θα παραλάβουμε αποτελούν τα ‘’game changer’’ μαχητικά. Αεροσκάφη που αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου ‘’φορτωμένα’’ με όλα τους τα όπλα και εν δυνάμει επιχειρησιακά.

Με τους φονικούς Μeteor, τους Mica και τους Scalp Naval έτοιμους να κατευθυνθούν προς τους στόχους από το πανίσχυρο ραντάρ Aesa και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στοχοποίησης.

Tαυτόχρονα, η πρώτη «οχιά» βρίσκεται στην βάση της Lockheed Martin στις ΗΠΑ και περνάει από τον εξονυχιστικό έλεγχο των Αμερικανών, ενώ παράλληλα στην ΕΑΒ έχουν μπει στα υπόστεγα για αναβάθμιση άλλα τρία F-16 Block 52+adv, τα οποία θα εξελιχθούν σε Viper.

Το τρίτο πρόγραμμα που αναμένεται να τρέξει η Αθήνα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού 38 μαχητικών F-16 block 50 από τις Πολεμικές Μοίρες 341 «ΒΕΛΟΣ» και 347 «ΠΕΡΣΕΑΣ», τα οποία θα εξελιχθούν σε F-16 block 50+ adv. Πρόκειται για μαχητικά με ηλικία 23 - 25 ετών και κατά συνέπεια η αναβάθμιση θεωρείται επιβεβλημένη. Όλα σχεδόν τα απάρτια τα οποία προβλέπει το σχέδιο αναβάθμισης θα προέρχονται από τα 84 F-16 Block52+ και θα χρειαστεί να αγοραστούν μόνο κάποια επιπλέον απάρτια.

Το πρόγραμμα κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, και σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» από τους βουλευτές.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

''Η Αθήνα, έχει αγοράσει 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, υποβρύχια και θωρακισμένα οχήματα από τη Γερμανία και μισθώνει HERON UAV από το Ισραήλ. Επιπλέον, η Αθήνα θέλει να αγοράσει 4 νέες φρεγάτες και να εκσυγχρονίσει τα F-16 της.''

''Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτικών της μονάδων στο Αιγαίο και τη Θράκη, αλλά οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις προς την Αθήνα. Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει δυνάμεις στις περιοχές του Βορείου Αιγαίου και της Θράκης τις τελευταίες ημέρες.

Ξεφόρτωσε θωρακισμένα οχήματα στην Αλεξανδρούπολη, 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρέχει αμυντική υποστήριξη στην Ελλάδα με 134 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2022 και 2026, ενώ μην ξεχνάμε, πως η Ελλάδα, υπέβαλε επίσημο αίτημα στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin για να αγοράσει F-35'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Ταυτόχρονα, αναλυτής Οζτούρκ Γιλμάζ, αναφέρεται στην συσσώρευση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και λέει :

''Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταρχήν εδώ θα ελέγχουν το Αιγαίο. Θα το ελέγχουν υπέρ της Ελλάδας και εκείνη την βάση θα την διευρύνει ακόμη περισσότερο.Μάλιστα θα υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις της Ελλάδας για την γραμμή του FIR, την γραμμή του FIR πάνω από το Αιγαίο, όπως και για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Θα αποδυναμώσουν ορατά την βάση του Ιντζιρλίκ και θα δημιουργήσουν ανταγωνισμό ανάμεσα σε εμάς και την Ελλάδα.Η Αμερική μετέτρεψε την Τουρκία σε έναν σύμμαχο μόνο στα χαρτιά. Μεταξύ μας δεν απέμεινε καθόλου συμμαχικό πνεύμα.

O αναλυτής Ισμέτ Οζτσελίκ που μιλά αργότερα μεταξύ άλλων είπε: ''Δείτε, πλέον δεν υπάρχει ανάγκη συζήτησης. Κανονικά δείχνουν τις κάνες τους.''
 
pentapostagma.gr
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.