Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την Τετάρτη η παράδοση του πρώτου Rafale στην ΠΑ: Θα τεθεί θέμα συμπληρωματικής αγοράς;

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα βρεθεί στην αεροπορική βάση Merignac στο Μπορντώ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εκπροσωπήσει ...







Την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα βρεθεί στην αεροπορική βάση Merignac στο Μπορντώ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επίσημη παράδοση του πρώτου Rafale F3R στην ΠΑ.

Το αεροσκάφος θα εγγραφεί στο μητρώο της 332Μ «Γεράκι», η οποία επιχειρεί τώρα με τα Mirage 2000EGM/.BGM. Πρόκειται για το ρπώτο από τα 18 συνολικά Rafale που θα παραλάβει η ΠΑ μέχρι το 2023. Το αεροσκάφος δε θα έρθει στην Ελλάδα αμέσως. Θα προσγειωθεί στην Τανάγρα με ακόμη πέντε στα τέλη του έτους.

Το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και των 18 Rafale (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) έχει ως εξής. Μετά την παραλαβή του πρώτου θα παραλαμβάνεται ένα κάθε μήνα και μέχρι τέλος του 2021 να έχουν παραληφθεί τα πρώτα έξι. Το 2022 αναμένεται να παραληφθούν τα έξι καινούργια και έως τις αρχές του 2023 θα έχουν παραληφθεί και τα υπόλοιπα έξι.

Θα έχει προηγηθεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου η αρμόδια επιτροπή παραλαβής της ΠΑ η οποία θα βρεθεί στο Merignac για να κάνει τον πρώτο έλεγχο αποδοχής στο ελληνικό Rafale.

Στην ίδια βάση βρίσκονται και οι πρώτοι ιπτάμενοι της οι οποίοι έχουν βγει επιχειρησιακοί στον τύπο.

Βασικό χαρακτηριστικό που έχουν διαπιστώσει, η αρτιότητα των αισθητήρων και του πιλοτηρίου που παρέχουν ανώτερη ικανότητα εντοπισμού στόχων και προσβολής τους. Να σημειωθεί ότι το Rafale είναι το πρώτο αεροσκάφος που παραλαμβάνει η ΠΑ με σύστημα αναγνώρισης IRST (OSF) κάτι που θα δώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες παθητικού εντοπισμού των εχθρικών ιχνών, χωρίς την λειτουργία του ραντάρ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.