Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο θωρακισμένος «Philoctetes» (Φιλοκτήτης) της NEXTER με πυροβόλο 40 χλστ. για τον Ελληνικό Στρατό;

Η γαλλική NEXTER παρουσίασε για πρώτη φορά στην DEFEA 2021 το νέο της θωρακισμένο όχημα VBCI “Philoctetes” (Φιλοκτήτης). Το όχημα φέρει τηλ...







Η γαλλική NEXTER παρουσίασε για πρώτη φορά στην DEFEA 2021 το νέο της θωρακισμένο όχημα VBCI “Philoctetes” (Φιλοκτήτης). Το όχημα φέρει τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πυροβόλο των 40 χλστ. και εκτοξευτή πυραύλων της ΜBDA. 

Το ελληνικό του όνομα, από τον γνωστό ήρωα του Τρωικού Πολέμου, δεν είναι τυχαίο καθώς προτείνεται στον Ελληνικό στρατό από τους Γάλλους, σύμφωνα με τους οποίους καλύπτει τις ελληνικές ανάγκες για προστασία, ισχύ πυρός και προσαρμοστικότητα.

Η Nexter παρουσίασε επίσης το πυροβόλο της LG των 105 χλστ. ένα ελαφρύ όπλο ταχείας ανάπτυξης για παροχή πυρών υποστήριξης ενώ παρουσίασε και βλήματα πυροβολικού των 105 και 155 χλστ. τα έξυπνα πυρομαχικά BONUS και KATANA καθώς επίσης και προωθητικά και πυροσωλήνες και πυρομαχικά πυροβόλων των 20, 25, 30 και 40 χλστ. μαζί με πυρομαχικά ναυτικών πυροβόλων των 40, 76, 100 και 127 χλστ.

Το πυροβόλο 40CT των 40 χλστ. που εξοπλίζει και το όχημα Philoctetes χρησιμοποιείται από τον γαλλικό, τον βρετανικό και τον βελγικό στρατό και μπορεί να αντιμετωπίσει πληθώρα απειλών, όπως drones, θωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη. Επίσης παρουσιάστηκε το αεροπορικό πυροβόλο των 30 χλστ. που εξοπλίζει τα μαχητικά Mirage 2000 (30χ113) και Rafale (30χ150). Τέλος η Nexter παρουσίασε και τα ρομποτικά της οχήματα σε διάφορες διαμορφώσεις αποστολών και το drone πολλαπλών αποστολών IXOS.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.