Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία Με NAVTEX ζητά αποστρατικοποίηση του ΚΑΣΤΕΛΌΡΙΖΟΥ... δεν θέλει ελληνικές ασκήσεις στο ακριτικό ελληνικό νησί

  Κανένα ήρεμο καλοκαίρι δεν υπάρχει για την Τουρκία η οποία συνεχίζει να αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία και να ζητά πράγματα και...

 





Κανένα ήρεμο καλοκαίρι δεν υπάρχει για την Τουρκία η οποία συνεχίζει να αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία και να ζητά πράγματα και καταστάσεις όπως συμφέρουν την ίδια.

Η Ελλάδα με σχετική NAVTEX εξήγγειλε αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή γύρω και νοτίως του Καστελόριζου για τις 14 Ιουλίου. Η Τουρκία που δεν θέλει με τίποτα να βλέπει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αντέδρασε με οργή εκδίδοντας παράνομη NAVTEX, καθώς δεν της πέφτει λόγος και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την συγκεκριμένη περιοχή, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης.


Ξεχνά βέβαια η Τουρκία σκοπίμως ότι πρώτο και κύριο δικαίωμα της Ελλάδας, θεμελιωμένο από τον ΟΗΕ είναι αυτό της άμυνας της εδαφικής της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, ειδικά δε από την στιγμή που υπάρχει απέναντι ολόκληρη Στρατιά Αιγαίου και ένα Casus Beli που η Άγκυρα διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία πως είναι σε ισχύ.

Δεν είναι τυχαίο που την Κυριακή ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε στον έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας προτάσσοντας το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Ακάρ,  στοχοποίησε τα ελληνικά νησιά και ανέφερε πως «η Ελλάδα με στόχο την πρόκληση κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει απαιτήσεις που δεν έχουν καμία λογική ούτε νομική βάση και έτσι αυξάνει την ένταση.

Οι όροι των Συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων είναι ξεκάθαροι. Εναντίον ποιού εξοπλίζονται τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Η Ελλάδα με παράνομες ενέργειες και απάνθρωπες ενέργειες συνεχίζει να σπρώχνει πίσω τα γυναικόπαιδα στο Αιγαίο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και τόνισε πως «η Ελλάδα έχει μανία με τους εξοπλισμούς. Όμως αυτή η προσπάθεια είναι μάταια, δεν έχει σχέση με την μαθηματική λογική και είναι όνειρο, και τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός.

Επίσης πρέπει να τονίσω πως τα τρίτα μέρη δεν είναι αυτά που θα λύσουν τα προβλήματα μας με την Ελλάδα. Γι᾽ αυτό η Ελλάδα τα προβλήματα της με την Τουρκία δεν πρέπει να τα κάνει Ευρωτουρκικά, Αμερικανοτουρκικά και μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι ούτε ηθικό και ούτε νόμιμο».

Όλες οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν πως δεν είναι διατεθειμένη για κανένα «ήρεμο καλοκαίρι» και για αυτό θέλει τα ελληνικά νησιά «ξεγυμνωμένα» από κάθε είδους άμυνας. Επειδή η Ελλάδα όπως το έπραξε μέχρι τώρα δεν πρόκειται να το πράξει ούτε και στο ορατό μέλλον να χαμηλώσει τις άμυνές της απέναντι σε μια ξεκάθαρα αναθεωρητική Τουρκία, η Άγκυρα έχει επιλέξει ως επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης με τον ελληνισμό την Κύπρο.

Σε αυτό το πλαίσιο η 20η Ιουλίου θα είναι όπως επεσήμανε τις προάλλες και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ορόσημο για την μετέπειτα εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς η φιέστα που ετοιμάζει ο Σουλτάνος αναμένεται να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει…




pentapostagma.gr
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.