Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόγραμμα φρεγατών ΠΝ: Προς κλάση Constellation; - Τι αναφέρουν πληροφορίες από την DEFEA

Με την αμυντική έκθεση DEFEA 2021 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη νέες πληροφορίες και σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με ...







Με την αμυντική έκθεση DEFEA 2021 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη νέες πληροφορίες και σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το πρόγραμμα προμήθειας των τεσσάρων νέων φρεγατών του ΠΝ.

Σύμφωνα με ένα από αυτά φαίνεται να προκρίνεται μια λύση που δεν βρίσκεται καν μέσα στην λίστα των υποψηφιοτήτων!

Πρόκειται για την αμερικανικό-ιταλική FFG (Χ) κλάση Constellation η οποία θα είναι ουσιαστικά μια μεγεθυσμένη FREMM με αμερικανικά όπλα και την οποία πρόκειται να προμηθευτεί το αμερικανικό Ναυτικό από το 2025 και μετά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι τα πλοία να είναι έτοιμα ταυτόχρονα με την είσοδο σε υπηρεσία των τουρκικών φρεγατών TF-2000. Παράλληλα θα επιδιωχθεί μια ενδιάμεση λύση η οποία έιναι άγνωστο προς το παρόν σε ποια χώρα θα καταλήξει.

Η κλάση Constellation είναι ένα σκάφος με εκτόπισμα 7,291 τόνων, μήκος 151 μέτρων και οπλισμό μεταξύ άλλων ένα εκτοξευτή 32 θέσεων Mark 41 VLS για μια σειρά βλημάτων όπως RIM-162 ESSM Block 2 ή RIM-174 Standard ERAM, ενώ εξετάζεται και η τοποθέτηση βλημάτων RIM-66 Standard SM-2 Block 3C.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το πρόγραμμα των νέων φρεγατών θα τραβήξει σε μάκρος και πιθανότατα μετά τις εκλογές, οψέποτε αυτές γίνουν και είναι άγνωστο εάν συνεχιστεί σε περίπτωση που θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τις άλλες προστάσεις λίγα είναι τα νεότερα δεδομένα. Οι Ολλανδοί «φιγουράρουν» σε μια από τις πρώτες θέσεις της λίστας της αξιολόγησης του ΠΝ (η οποία δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην πολιτική ηγεσία).

Τα παρατράγουδα προέρχονται αναφορικά με την γαλλική πρόταση για την οποία πληροφορίες θέλουν το ΠΝ να «υποβαθμίζει» το στρατηγικό ρόλο των βλημάτων MdCN καθώς δεν εμφανίζεται ένθερμο τα σκάφη του να φέρουν τα βλήματα στρατηγικού πλήγματος.

Ο λόγος; Κάποιοι ανησυχούν ότι οι φρεγάτες FDI θα γίνουν υπ. αριθμόν 1 στόχος του τουρκικού ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και αν αυτό ακούγεται κάπως παράξενο.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.