Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το τουρκικό σχέδιο για την Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους - Άγκυρα: «Ο Μπάιντεν στηρίζει Αθήνα-Λευκωσία»

Τούρκοι συνταξιούχοι διπλωμάτες στα πρότυπα της "Γαλάζιας Πατρίδας" προτείνουν λύση στον Ερντογάν στο θέμα της αναγνώρισης του ψε...





Τούρκοι συνταξιούχοι διπλωμάτες στα πρότυπα της "Γαλάζιας Πατρίδας" προτείνουν λύση στον Ερντογάν στο θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Τούρκοι συνταξιούχοι πρεσβευτές, δήλωσαν ότι το ψευδοκράτος στην Κύπρο πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αναγνώριση του ως κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, επιμένοντας ότι η Τουρκία πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και όχι διστακτικά στο υπόψιν θέμα.

Συγκεκριμένα ο Ercan Small ανέφερε:

"Η δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα έδινε «καλά νέα» πριν από την επίσκεψή του στην ''ΤΔΒΚ'' ερμηνεύτηκε ως θετική εξέλιξη για την αναγνώρισή της. Ωστόσο αυτό δεν έγινε, γεγονός που προκάλεσε εκτός από απογοήτευση και συζητήσεις, αναφορικά με το αν η Τουρκία έχει ή όχι στρατηγική για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ."

Μιλώντας στον Aydınlık, συνταξιούχοι πρέσβεις τόνισαν την αποφασιστικότητα να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ και δήλωσαν ότι πρέπει να αναπτυχθούν διαφορετικές πολιτικές και μέθοδοι.

Ο συνταξιούχος πρέσβης Uluç Özülker, τόνισε ότι η ΤΔΒΚ έχει εκπληρώσει 4 από τις 5 προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αναγνώριση ως κράτους βάσει του διεθνούς δικαίου και ότι πρέπει τώρα να εκπληρωθεί και η 5η προϋπόθεση. Δηλώνοντας ότι η αναγνώριση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ο Özülker είπε:

«Όταν αναγνωρίσαμε την ''ΤΔΒΚ'' στο παρελθόν, ξεκινήσαμε να το προωθούμε ως θέμα. Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ήταν οι πρώτοι που το αναγνώρισαν. Λίγο αργότερα, οι ΗΠΑ μπήκαν στο παιγνίδι απειλώντας αυτές τις δύο χώρες, λέγοντας: «Μην συνεχίσετε, θα σας καταστρέψω».

Τότε είπαν: «Οι καρδιές και οι ψυχές μας είναι μαζί σας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάνουμε». Είχαμε αυτήν την εμπειρία μια φορά στο παρελθόν. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί η κατάσταση στον ΟΗΕ σχετικά με την αναγνώριση. Όπως πάντα, αυτοί στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξεγέρθηκαν. Η ΕΕ μας έρχεται στη συνέχεια η οποία λέει ότι η Κύπρος «είναι μέλος μου».

Στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είναι ήδη ένας πιστός φίλος της Έλληνας. Από εκεί ξεκινάει η πίεση. Και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες πήγε το θέμα σε άλλη διάσταση. Κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, λέγοντας, «Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει όλους».

Πρέπει να ξεκινήσουμε από χώρες που είναι μαζί μας. "Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δράσουμε με τρόπο που μπορεί να θέσει τις διαπραγματεύσεις στη βάση δύο κρατών.

Ο Πρόεδρος το έχει ήδη καταστήσει αυτό πολύ σαφές. Φυσικά, το θέμα μας εδώ είναι η ''Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου''. Δεν είμαστε σε θέση να διακόψουμε τις διαπραγματεύσεις υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Μέχρι τώρα θεωρούνταν συναντήσεις μεταξύ δύο κοινοτήτων. Αυτό τελείωσε. Είναι πλέον απαραίτητο να υιοθετηθεί μια στάση ότι θα συμμετάσχεουμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να να γίνει αποδεκτό από όλους αυτό που επιβάλλει η ίδια η ζωή. Ωστόσο η αναγνώριση είναι πιθανώς μια κατάσταση που μπορεί να προκύψει μετά σταδιακά.

Η Τουρκία θα πρέπει να αναπτύξει την πολιτική της στο θέμα αυτό. Επί του παρόντος, οι σλαβικές χώρες δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο, όπως και η Δύση. Μπορούν να επιτευχθούν εκατό είδη λύσεων, αρκεί να υπάρχει πρόθεση. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Δεν έχει νόημα για μένα να περιμένω άμεση αναγνώριση από σήμερα έως αύριο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα ασκηθεί σοβαρή πίεση σε εμάς.

Από τη στιγμή που βάλουμε το θέμα στη βάση δύο κρατών, είναι απαραίτητο να δούμε την ανάπτυξη μιας ανάλογης πολιτικής. Εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είναι απαραίτητο να υποβάλουμε αίτημα για επίσημη αναγνώριση.

Πρέπει να πούμε στην άλλη πλευρά, αρκετά μέχρι τώρα προχωρούμε προς αναγνώριση και επεκτείνουμε τον αγώνα μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη συζήτηση πείθοντας τις χώρες που βρίσκονται κοντά μας".

Ο συνταξιούχος πρέσβης Onur Öymen κάλεσε επίσης χώρες που είναι φίλες της Τουρκίας για την αναγνώριση της ''ΤΔΒΚ'' και δήλωσε ότι πρέπει να υποστηρίξουν την Τουρκία. Επισημαίνοντας ότι το αθλητικό εμπάργκο, το οποίο δεν εφαρμόζεται σε κανέναν στον κόσμο, εφαρμόζεται στην ''ΤΔΒΚ''.

Ο Oymen είπε σχετικά:

"Το ''Ελληνοκυπριακό μέρος'' έγινε μέλος της ΕΕ. Αυτό είναι μια πολύ ξεκάθαρη ανομία. Διότι στις συμφωνίες για την ίδρυση του Κυπριακού κράτους αναφέρεται ότι η Κύπρος δεν μπορεί να προσχωρήσει σε κανέναν διεθνή οργανισμό στον οποίο η Τουρκία και η Ελλάδα δεν είναι μέλη».

Έχουμε έγγραφα και εκθέσεις που το αποδεικνύουν αυτό. Θα το αναφέρουμε ποτέ; Δεν θα το πούμε στα Ηνωμένα Έθνη; Το λέμε επειδή δεν το γνωρίζουμε ή το λέμε γιατί προκαλούν προβλήματα; Γιατί δεν παίρνουμε θέση για το αθλητικό εμπάργκο και δεν το μεταφέρουμε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή; Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας άξιο για την άρση αυτού του εμπάργκο; Γιατί μια ποδοσφαιρική ομάδα από την Τουρκία δεν πηγαίνει και παίζει στην ΤΔΒΚ; Διότι μόλις το κάνετε, σας βγάζουν έξω από τη FIFA. Οι ίδιες πιέσεις εφαρμόστηκαν και σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα απομακρύνουμε την Τουρκία από την Κύπρο. Αυτή είναι η πολιτική τους".

Τα παραπάνω αποτελούν τον οδικό χάρτη που προκρίνουν Τούρκοι συνταξιούχοι διπλωμάτες για την Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους και τον συνιστούν στον Ερντογάν.

Επειδή κάτι παρόμοιο έχουμε δει με την "Γαλάζια Πατρίδα", συνιστούμε λεπτομερειακή μελέτη και κατάρριψη των τουρκικών επιχειρημάτων ένα προς ένα από την χώρα μας, τα οποία είναι ούτως ή άλλως είναι αίολα.
 
pentapostagma.gr
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.