Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιωάννινα: Συνελήφθη η γυναίκα έκανε τηλεφωνικές απάτες - Δείτε πως δρούσε

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι εν λόγω απάτες γίνονταν με τη μέθοδο του δήθεν ατυχήματος στενού συγγενικού προσώπου Στη σύλληψη μίας ...







Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι εν λόγω απάτες γίνονταν με τη μέθοδο του δήθεν ατυχήματος στενού συγγενικού προσώπου

Στη σύλληψη μίας αλλοδαπής, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες προχώρησε την Τρίτη (13/7) η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι εν λόγω απάτες γίνονταν με τη μέθοδο του δήθεν ατυχήματος στενού συγγενικού προσώπου, με αφορμή το οποίο ζητούνταν χρήματα για την πραγματοποίηση επείγουσας εγχείρησης κ.ο.κ., με τα μέλη της να «αλιεύουν» θύματα μέσω τηλεφώνου. Ισχυρίζονταν, χαρακτηριστικά, ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος ακρωτηριασμού αν δεν καταβληθούν τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, η «εισπράκτορας» της εν λόγω οργάνωσης συνελήφθη, αναφέρει σχετική ενημέρωση των αρχών, έχοντας μάλιστα μόλις παραλάβει από ανυποψίαστο πολίτη 12.200 ευρώ – το χρηματικό ποσό αυτό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.


Σε βάρος της συλληφθείσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., οι ιθύνοντες επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα σε τουλάχιστον 44 περιπτώσεις, με συνολικό προσδοκώμενο όφελος 516.000 ευρώ. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ανακοινώθηκε πως «είχαν προηγηθεί καταγγελίες πολιτών της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με άτομα που τους τηλεφωνούσαν και τους ενημέρωναν ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν υποστεί ατύχημα και απαιτούσαν χρήματα για τις ανάγκες της περίθαλψής τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων αυτών, οι αστυνομικοί κατάφεραν μεθοδικά να φτάσουν στα “ίχνη” της αλλοδαπής και να τη συλλάβουν, έχοντας μόλις παραλάβει από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ».
Ο τρόπος δράσης

Επιπλέον, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα «διακριβώθηκε η δομή και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, η οποία αποτελείται τουλάχιστον από (3) άτομα.

Ειδικότερα:

Αρχηγός της οργάνωσης τυγχάνει αλλοδαπός, ο οποίος έχοντας το ρόλο του «γιατρού», πραγματοποιούσε από χώρα του εξωτερικού όπου βρίσκονταν τηλεφωνικές κλήσεις -κυρίως σε ηλικιωμένους- και επιχειρούσε να τους πείσει ότι συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, λόγω σοβαρού ατυχήματος που είχε. Μάλιστα, προκειμένου να εντείνει την πίεσή του, ισχυρίζονταν ότι αν δε δοθούν άμεσα τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ακρωτηριασμού μέλους του σώματος τού συγγενούς τους.

Αλλοδαπή, που βρίσκονταν μαζί με το αρχηγικό μέλος, είχε το ρόλο της “κόρης”, εκλιπαρώντας το υποψήφιο θύμα, δήθεν πατέρα της, να παραδώσει άμεσα τα χρήματα για να μην ακρωτηριαστεί.

Η συλληφθείσα ήταν η “εισπράκτορας” της οργάνωσης, η οποία δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγικού μέλους, ήταν επιφορτισμένη να παραλαμβάνει τα χρήματα που τα άλλα μέλη της οργάνωσης θα έπειθαν τα θύματα να καταβάλουν.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (“modusoperandi”) εξακριβώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη (44) πολίτες, με το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος να φτάνει συνολικά τις -516.000- ευρώ».

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις είναι σε εξέλιξη.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.