Από χθες το απόγευμα δυνάμεις του Λιμενικού εκτελούν μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Κρήτης. Οι Τούρκοι που εκμεταλλεύοντ...

Από χθες το απόγευμα δυνάμεις του Λιμενικού εκτελούν μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Κρήτης.
Οι Τούρκοι που εκμεταλλεύονται ακόμη και αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι εκείνοι έχουν την ευθύνη της επιχείρησης που γίνεται κατά την... άποψη τους σε “τουρκική περιοχή”!
Όπως συνέχιζε η ενημέρωση των τουρκικών αρχών, δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ερευνούν την περιοχή μαζί με ένα αεροσκάφος. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν ανεπιτυχώς στην περιοχή της έρευνας διάσωσης.
Όλα τα παραπάνω, συνέβησαν χθες, περί τις 22:00, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα, στις 23:00, στο σημείο προσπάθησαν να φτάσουν δύο τουρκικές φρεγάτες, οι κυβερνήτες των οποίων επικοινώνησαν με τους κυβερνήτες των τριών εμπορικών πλοίων, ισχυριζόμενοι ότι η περιοχή έρευνας και διάσωσης ανήκει σε τουρκικά ύδατα και πρέπει οι τουρκικές αρχές να περισυλλέξουν τους διασωθέντες. Οι κυβερνήτες των τριών πλοίων αγνόησαν τα όσα τους έλεγαν οι τουρκικές αρχές και συνέχισαν να λαμβάνουν οδηγίες και να συνεννοούνται με τις ελληνικές αρχές.
Στη χώρα μας, η είδηση του ναυαγίου έγινε γνωστή χθες, όταν και υπήρξε ενημέρωση από το Λιμενικό, με τις αρχές της Τουρκίας να ανακοινώνουν σήμερα την είδηση της βύθισης του πλοιαρίου.
Δείτε τη χθεσινή ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 60 ν. μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε, για Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες μετανάστες, κατά δήλωσή τους, σαράντα πέντε (45) άτομα. Μετά τον εντοπισμό του από παραπλέον πλοίο, το οποίο είχε προσεγγίσει πλησίον του Ι/Φ προς συνδρομή, ο Πλοίαρχος αυτού ανέφερε ότι το Ι/Φ σκάφος άρχισε να βυθίζεται και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων του από τη θάλασσα.
Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν, ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πέντε (05) παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα (01) Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι τριάντα έξι (36) αλλοδαποί. Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 BF».
-------------pentapostagma.gr--
✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ
Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️
--------------
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.