Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Απενεργοποίηση του Ιντσιρλίκ και βάση των ΗΠΑ στη Σαμοθράκη»! Τι γράφουν οι Τούρκοι που ανησυχούν για υποβάθμιση τους

Αμερικανικές κινήσεις “απενεργοποίησης” της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Ο Kayahan Uygur γράφει στο Odatv.com: “Ενώ η εντατική μεταφο...






Αμερικανικές κινήσεις “απενεργοποίησης” της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Ο Kayahan Uygur γράφει στο Odatv.com:

“Ενώ η εντατική μεταφορά αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων στη βάση της Αλεξανδρούπολης, 40 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, συνεχίζεται ,υπάρχουν εξελίξεις που αφορούν την Τουρκία σε σχέση με την αναδιάταξη των αμερικανικών βάσεων στην Μέση Ανατολή…

Οι ΗΠΑ μετά από την απόσυρση τους από το Αφγανιστάν, ίδρυσαν ένα επιχειρησιακό κέντρο στο Κατάρ το οποίο θα συντονίσει τις δυνάμεις που έχουν απομείνει για να προστατεύουν τις δυτικές πρεσβείες και να συνεργαστούν με τις τουρκικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ . Αυτό το κέντρο, με επικεφαλής έναν Αμερικανό ταξίαρχο, θα υποστηρίξει και θα επιβλέπει τις δραστηριότητες πληροφοριών, χρηματοδότησης, συντήρησης και εφοδιαστικής μέριμνας στο Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ, μετά τη μεταφορά της αεροπορικής βάσης Bagram , ήταν αξιοσημείωτο ότι τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ συνέχισαν τον βομβαρδισμό των Ταλιμπάν. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν μετά τον Σεπτέμβριο, δεν είναι ακόμη γνωστό από πού θα απογειώνουν αεροπλάνα.

Η μονάδα συντονισμού στο Κατάρ εξαρτάται από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, CENTCOM. Χώρος ευθύνης είναι το Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λίβανος, Ομάν, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουζμπεκιστάν και Υεμένη.

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το Ισραήλ έχει προστεθεί στον τομέα της CENTCOM υπό τη διοίκηση του στρατηγού McKenzie.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτό το σημείο είναι ότι με την προσθήκη του Ισραήλ , η CENTCOM διαχωρίστηκε εντελώς από άλλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ειδικά από την εντολή EUCOM, η οποία περιλαμβάνει την Τουρκία και έχει την έδρα της στη Γερμανία. Αυτό με κάποιο τρόπο αποκόπτει εντελώς την Τουρκία από τη Μέση Ανατολή. Η πιο σημαντική εξέλιξη, που είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας και αφορά στενά την Τουρκία, πραγματοποιήθηκε στις αρχές αυτού του μήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος της βάσης As Sayliyah στο Κατάρ, η οποία λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη επίγεια βάση “αμερικανικής ανάπτυξης” στο εξωτερικό και διαθέτει αρκετό εξοπλισμό για μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία, μεταφέρθηκε στην Ιορδανία. 150 άρματα μάχης M-1 Abrams, 116 θωρακισμένα οχήματα Bradley και 112 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία.

Η πιο σημαντική αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το Al Udeid, συνεχίζει να διατηρεί την παρουσία και την αποστολή της στο Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών. Υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες και περισσότερα από 100 πολεμικά αεροπλάνα στο Αλ Ουντέιντ. Επιπλέον, πολλά αεροπλάνα των ΗΠΑ είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν το πολιτικό αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ”…

Το δημοσίευμα συνεχίζει με αναφορά στην Ελλάδα και για αμερικανική βάση στη Σαμοθράκη:

“Οι ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν δυνάμεις στην Ελλάδα και υπάρχουν πληροφορίες ότι μια αμερικανική βάση θα δημιουργηθεί στο νησί της Σαμοθράκης. Όλα αυτά μπορεί να δείχνουν ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απενεργοποιήσουν την αεροπορική βάση Incirlik ή να μειώσουν τη σημασία της.

Η υπόθεση ότι «η στρατηγική σημασία της Τουρκίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την αλήθεια . Εάν η Άγκυρα θέλει απαραίτητα να παίξει ρόλο στο Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διστάσουν να την χρησιμοποιήσουν ως “καμικάζι”…

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει όλα τα σχέδιά τους για να επικεντρωθούν στην Κίνα, την οποία θεωρούν τώρα ως τον κύριο εχθρό. Το γεγονός ότι ο κύριος στόχος δεν είναι η Ρωσία εξαλείφει τη σημασία της Τουρκίας και της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Τουρκία”.

Και το δημοσίευμα καταλήγει:

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σαφές ότι η αεροπορική βάση του Incirlik έχει χάσει τη σημασία της, με τη δημιουργία μιας τόσο μεγάλης αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία. Στόχος είναι ο στρατηγικός αποκλεισμός της Τουρκίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Την στέλνουν σε αποστολές υψηλού κινδύνου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να την εξουδετερώσουν”.

Odatv.com

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.