Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.. Ο Ράμα, ο Κούρτι και ο Αχμέτι συζήτησαν για την Αλβανική «Κοινοπολιτεία»...!

«Οι Αλβανοί ηγέτες Έντι Ράμα, Αλμπίν Κούρτι και Αλί Αχμέτι ως απόλυτοι κυρίαρχοι της Αλβανικής πολιτικής σκηνής στα Βαλκάνια κατά την κοινή...







«Οι Αλβανοί ηγέτες Έντι Ράμα, Αλμπίν Κούρτι και Αλί Αχμέτι ως απόλυτοι κυρίαρχοι της Αλβανικής πολιτικής σκηνής στα Βαλκάνια κατά την κοινή τους συνάντηση στο Φόρουμ των Πρεσπών ήταν πολύ φυσικό να συναντηθούν όχι μόνο λόγω ευγένειας, αλλά και λόγω της μελλοντικής Αλβανικής Κοινοπολιτείας και να σκιαγραφήσουν τις γραμμές της κοινής οικονομικής, πολιτιστικής καιδιπλωματικής διαδρομής στο πνεύμα της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» - γράφει ο Εμίν Αζέμι, έμπειρος Αλβανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, στη στήλη του με τίτλο «Ράμα, Κούρτι and Αχμέτι - απόλυτοι ηγέτες της αλβανικής πολιτικής στα Βαλκάνια», που δημοσιεύθηκε από το αλβανόγλωσσο INA του Τέτοβο, και άλλα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

(Κοινοπολιτεία είναι σήμερα μια χαλαρή πολιτική κοινότητα κρατών, όλα υπό την εξουσία της Ελισάβετ Β ', βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας).

Ο Αζέμι αναφέρει ότι «το Φόρουμ των Πρεσπών στόχευε να μεταδώσει μηνύματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», αλλά οι Αλβανοί ηγέτες πέρα ​​από αυτά τα μηνύματα βρίσκουν την ευκαιρία να τα ξεπεράσουν για το κοινό καλό», και προσθέτει:

« Ο Έντι Ράμα, ο Αλμπίν Κούρτι και ο Αλί Αχμέτι είναι προς το παρόν οι ηγέτες της αλβανικής πολιτικής σκηνής στα Βαλκάνια και είναι πολύ φυσικό όχι μόνο λόγω της ευγένειας, αλλά και λόγω της «μελλοντικής Αλβανικής Κοινοπολιτείας» να συναντηθούν και να σκιαγραφηθούν οι γραμμές της κοινής οικονομικής, πολιτιστικής και διπλωματικής διαδρομής, φυσικά, στο πνεύμα των ευρωατλαντικών ενοποιήσεων».

Ο συντάκτης της στήλης, όπως γράφει η Εξπρές των Σκοπίων, αναφέρει περαιτέρω: «Το Κοσσυφοπέδιο αντιμετωπίζει τη Σερβία στο διάλογο στις Βρυξέλλες και θα ήταν ισχυρότερο εάν οι Αλβανοί ηγέτες στα Βαλκάνια επιδείξουν κοινή βούληση σε αυτήν τη διαδικασία μέσω κοινών πιέσεων και διπλωματικών δραστηριοτήτων σε μεγάλα διεθνή κέντρα εξουσίας.

«Οι Αλβανοί είναι ο μόνος παράγοντας στα Βαλκάνια που δημιουργεί μια γεωπολιτική ισορροπία, καθώς αντιτίθενται στις φιλοδοξίες των Ρώσων και των Σέρβων, αντιμετωπίζοντας τις αντιδυτικές πολιτικές τους».

Ο Αζέμι πιστεύει ότι οι Αλβανοί αποκτούν μια πιο σημαντική διάσταση στη γεωπολιτική αναδιάρθρωση των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο συγγραφέας της στήλης ερμηνεύει τη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την κοινή συνάντηση των Ράμα, Κούρτι και Αχμέτι στο συμπέρασμά της ως εξής:

"Η ίδια η φωτογραφία περιέχει ένα μήνυμα, το λεξιλόγιο που διαπερνά αυτήν τη φωτογραφία είναι η ανάγκη να είναι μαζί, ακόμη και όταν έρχονται από διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακώματα, αφήνοντας το πείσμα και τον εγωισμό… Αφήστε η φωτογραφία της Αχρίδας είναι ένα ακόμη κίνητρο για την εναρμόνιση των απόψεων τους μελλοντικά».

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.