Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ... Παρά τις διεθνείς απαιτήσεις, η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει μισθοφόρους στη Λιβύη

Σε μια εποχή που γίνεται ολοένα εκκλήσεις από διεθνή κέντρα για την απομάκρυνση των μισθοφόρων από τη Λιβύη, για να ανοίξει ο δρόμος στην τ...







Σε μια εποχή που γίνεται ολοένα εκκλήσεις από διεθνή κέντρα για την απομάκρυνση των μισθοφόρων από τη Λιβύη, για να ανοίξει ο δρόμος στην τρέχουσα πολιτική διαδικασία, η οποία επιδιώκει να τερματίσει μια κρίση που συνεχίζεται εδώ και χρόνια, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 500 Σύροι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν από και προς τη Λιβύη τον Ιούνιο, μέσω Τουρκίας.

Το παρατηρητήριο παρακολούθησε μια νέα μεταφορά Σύρων μισθοφόρων προς και από το έδαφος της Λιβύης, όπου μια παρτίδα περίπου 200 μισθοφόρων επέστρεψε, τη Δευτέρα, και έφτασε στα συριακά εδάφη από τη διέλευση «Hawar Kilis» στην επαρχία του Χαλεπίου, ενώ περισσότερα από 300 μέλη που εκπαιδεύτηκαν τα τουρκικά στρατόπεδα της Βόρειας Συρίας ετοιμάζονται να μεταβούν στη Λιβύη.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο Συριακό Παρατηρητήριο ότι ένας παρόμοιος αριθμός μισθοφόρων εντάχθηκε στις φατρίες που πολεμούν στη Λιβύη , την ίδια ημέρα της άφιξης της τελευταίας παρτίδας μέσω ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροπλάνου.

Σημειώνει ότι η Τουρκία προσλαμβάνει μισθοφόρους με μηνιαίο εισόδημα το πολύ 500 $ και τους μεταφέρει στη Λιβύη.

Έτσι, ο αριθμός των μισθοφόρων που έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη από τις αρχές αυτού του Ιουνίου αυξήθηκε σε περισσότερους από 500 μισθοφόρους από τις λεγόμενες «φατρίες Amashat, Sultan Sultan, Division al-Hamza» και άλλους, ενώ 535 μισθοφόροι επέστρεψαν στο Συρία κατά την ίδια περίοδο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επισημαίνει ακόμη ότι η διαδικασία απομάκρυνσης των μισθοφόρων από τη Λιβύη «σταμάτησε εντελώς», λέγοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση «συνεχίζει να μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους από και προς τη Λιβύη, στο πλαίσιο των τρεχουσών επιχειρήσεων ανταλλαγής, όπου περίπου 7.000 μισθοφόροι- υπήκοοι της Συρίας, εξακολουθούν να είναι πιστοί στην Άγκυρα και βρίσκονται στη Λιβύη μέχρι αυτή τη στιγμή».

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.