Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στις Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζει η κυβέρνηση - Ποιες άλλες κατηγορίες βρίσκονται στο στόχαστρο

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από υγειονομικούς, όσους δουλεύουν σε μονάδες φροντίδας ...





Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από υγειονομικούς, όσους δουλεύουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

Ωστόσο αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Αν δηλαδή υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όσοι δουλεύουν σε νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες (όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).

Ετσι, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει τούτες τις ημέρες, με τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο τραπέζι υπάρχει ακόμη και η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη χορήγηση εμβολίου κατά του κοροναϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν: «Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό» αναφέρει συγκεκριμένα η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» κάνουν λόγο για 107 χιλιάδες στρατιωτικούς που διαθέτει η χώρα. Επίσης, ανακοινώθηκαν ήδη τα προνόμια των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά: πέντε ημέρες άδεια λαμβάνουν (ένα μέτρο που είχε απήχηση). Είναι όμως πολύ πιθανόν να έχουν ήδη εξεταστεί και τα μέτρα που θα ληφθούν για όσα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να εμβολιαστούν. Μόλις όμως αποφασιστεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Το σκεπτικό πίσω από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς

Την ώρα που τα ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικία 15-17 ετών κλείνονται με πολύ χαλαρούς ρυθμούς, η κυβέρνηση σε μία προσπάθειά της να θωρακίσει τα σχολεία, προσανατολίζεται στον εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών

Κι αυτό γιατί αποτελεί παγιωμένη θέση η ομαλή λειτουργία των σχολείων – όλων των βαθμίδων- από Σεπτέμβρη, χωρίς καραντίνα και τηλεκπαίδευση

Τα σχολεία λοιπόν θα πρέπει να ανοίξουν πάση θυσία και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με τον εμβολιασμό των εφήβων.

Ωστόσο οι μικρότερες ηλικίες είναι εκτεθειμένες στον ιό και συγκεκριμένα στη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ ακόμη δεν είναι «επιλέξιμες» για εμβολιασμό. 

Βέβαια τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο αλλά αυτός είναι πολύ μικρότερος από τους ενήλικες ως προς την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών ή θανάτων.

Επομένως το γεγονός πως μπορούν να το κολλήσουν και να το μεταδώσουν κανονικά έχει ως αποτέλεσμα ο «κλήρος» να πέφτει και στους εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, όταν η Βουλή επαναλειτουργήσει μετά τις καλοκαιρινές άδειες.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.