Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΈΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ... Οι Καστανιές Έβρου θύμισαν στους Κύπριους μοτοσικλετιστές την Πράσινη Γραμμή...

Το οδοιπορικό, που πραγματοποιεί η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» άφησε τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, για τη Θράκη και τον ...





Το οδοιπορικό, που πραγματοποιεί η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» άφησε τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, για τη Θράκη και τον ακριτικό Ελληνισμό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι 35 μοτοσικλετιστές από την Κύπρο έφτασαν στον Έβρο με αφορμή τα εικοσιπέντε χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου, στη Δερύνεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "οι Καστανιές Έβρου θύμισαν στους μοτοσικλετιστές την Πράσινη Γραμμή, μα και τόνισαν τη σημασία της Ρωμιοσύνης, των βασικών της αρχών και αξιών, στο βορειοανατολικότερο άκρο του Ελληνισμού".

"Στην προσφυγομάνα Ορεστιάδα και στην πόλη-κάστρο Διδυμότειχο, οι μοτοσικλετιστές βίωσαν από κοντά την περηφάνια των ακριτών. Ενώπιον του Κυρίλλου Στ', που απαγχονίστηκε από τους Οθωμανούς το 1821, επανατοποθετήθηκε η «Εννάτη Ιουλίου» του Βασίλη Μιχαηλίδη και η Ρωμιοσύνη επικράτησε. Στο Κάστρο Καλέ, οι μοτοσικλετιστές περπάτησαν σε βυζαντινές γραμμές και κάρφωσαν το βλέμμα στον δύσκολο Έβρο που απλωνόταν από κάτω. Σε ευθεία γραμμή, η θύρα της Αγίας Σοφίας".

Από εκεί, προστίθεται, οδηγήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και αντάμωσαν με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αγριάνες και συμμετείχαν στη μυσταγωγία της οδού Τάσου Ισαάκ.

"Η μάνα του κράτησε τα οδωνύμια στις αγκάλες της, σκεπάζοντας τη μνήμη και την ιστορική συνέχεια. Στόχος η ονοματοδότηση δρόμων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως επισημάνθηκε στον ιστορικό Φάρο της Αλεξανδρούπολης".
 

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.