Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε σοκ οι Τούρκοι: Τα «Παιδιά της Φωτιάς» μας έκαψαν»... Ολοκληρωτική επίθεση των Κούρδων στο καθεστώς Ερντογάν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Τουρκία,καθώς οι φωτιές πλέον έχουν ξεφύγει. Μετά τις πυρκαγιές στη Μερσίνη, την Αττάλεια, το Αϊντίν κ...








Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Τουρκία,καθώς οι φωτιές πλέον έχουν ξεφύγει. Μετά τις πυρκαγιές στη Μερσίνη, την Αττάλεια, το Αϊντίν και τη Μούγλα και την απόπειρα δολιοφθοράς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Άγκυρα, τα τουρκικά ΜΜΕ, κατηγορούν και επίσημα το ΡΚΚ, και πιο συγκεκριμένα την κουρδική οργάνωση «Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς».

Όπως αναφέρουν και τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας, «Λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στην τρομοκρατική οργάνωση PKK κραυγάζουν από χαρά, ενώ οι κρατικές αρχές και οι πολίτες μας αγωνίζονται με τις δασικές πυρκαγιές που ξεσπούν η μία μετά την άλλη σε διάφορα μέρη της χώρας μας».

«Ο αιματηρός αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης, Μουράτ Καραγιαλάν, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή των εγχώριων και διασυνοριακών επιχειρήσεων, διέταξε να ''κάψουν τα δάση με αναπτήρες και σπίρτα'', όπως ακριβώς ξεκίνησαν και οι προηγούμενες πυρκαγιές από την «Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς» του ΡΚΚ».

«Οι ταυτόχρονες πυρκαγιές αύξησαν περαιτέρω τις υποψίες για την "Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς", τους τρομοκράτες που ευθύνονται για το κάψιμο πολλών δασών το 2019, για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη».

«Οι ειδικοί είναι της γνώμης ότι η πιθανότητα δολιοφθοράς στις πυρκαγιές είναι αρκετά μεγάλη. Από την άλλη πλευρά, η σιωπή του HDP, του εκπροσώπου της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν πέρασε απαρατήρητη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του ΡΚΚ, οι φωτιές τις οποίες ξεκίνησαν οι Κούρδοι με την επωνυμία ''Εκδίκηση του Αιώνα'' είναι οι εξής, όπως μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ:



Τα προηγούμενα χρόνια, ανάλογες ενέργειες του ΡΚΚ είχαν πραγματοποιηθεί εναντίον των Τούρκων. Το 2020, ''τρομοκράτες'' προσπάθησαν να ξεκινήσουν δασική πυρκαγιά προκειμένου να κατηγορήσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), με σκοπό ''να επισκιάσουν τις επιτυχημένες επιχειρήσεις των Τούρκων εναντίον της κουρδικής οργάνωσης'', όπως μεταφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ και πάλι το 2020, αποκαλύφθηκε ότι μαχητές του PKK ξεκίνησαν 25 ταυτόχρονες πυρκαγιές στο Hatay και το Kahramanmaraş, οι οποίες ''άφησαν εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, κατέστρεψαν γεωργικές εκτάσεις και προκάλεσαν γενικότερα μια μεγάλη φυσική καταστροφή''.

Οι επιθέσεις αυτές ανήκουν όλες στην οργάνωση του ΡΚΚ εντός τουρκικού εδάφους και αφορούν ξεκάθαρα αστικό πόλεμο κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.