Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανός αξιωματούχος: Πιέζουμε την Τουρκία και τις άλλες δυνάμεις να φύγουν από τη Λιβύη

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόι Χουντ (Joey Hood) τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη, αποκαλύ...







Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόι Χουντ (Joey Hood) τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη, αποκαλύπτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα αντιτρομοκρατικό δίκτυο σε όλη τη Λιβύη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Χουντ σε δηλώσεις του στο «Al Arabia / Al Hadath» χθες, Παρασκευή, είπε: «Θέλουμε να διεξαχθούν οι εκλογές στη Λιβύη εγκαίρως», προσθέτοντας ότι «η Λιβύη είναι ένα κράτος χωρίς συνοχή από το 2011 περίπου».

«Για παράδειγμα, το κύριο σημείο πίεσης εδώ, είναι ο λαός της Λιβύης ο οποίος συμφώνησε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αλήθεια ότι διαφωνούμε σε πολλά θέματα, αλλά συμφωνούμε ως προς την ανάγκη αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, όπως είδατε στις 23 Οκτωβρίου πέρυσι όταν το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης και η Στρατιωτική Επιτροπή 5 + 5 εξέδωσαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την απέλαση όλων των ξένων δυνάμεων, και με αυτές εννοούν τον κάθε Σύριο, κάθε Τούρκο και όλους τους άλλους».

Επεσήμανε ότι η απομάκρυνση των μισθοφόρων «έχει γίνει πιο επείγουσα, καθώς είδα τι συνέβη με τον Πρόεδρο του Τσαντ από τους αντάρτες που βρίσκονταν στη νότια Λιβύη. Σοκαρίστηκε πραγματικά ο κόσμος, συγκλονίζοντας τους ίδιους τους Λίβυους.

Γι’ αυτό είδα τον υπουργό Εξωτερικών, τον πρωθυπουργό, να βγαίνει με θάρρος και να λέει ξανά και ξανά «Όλοι έξω», και τους υποστηρίζουμε».

Όσον αφορά τους «μισθοφόρους της Τουρκίας», ο Τζόι Χουντ τόνισε ότι «η Άγκυρα είναι έτοιμη να προχωρήσει όσο άλλοι είναι, επίσης, έτοιμοι να προχωρήσουν. Και έτσι, χρειαζόμαστε κάποιο είδος υπό παρακολούθηση από τον ΟΗΕ, όπου κάθε πλευρά μπορεί να επαληθεύσει ότι η άλλη λαμβάνει επίσης μέτρα για να αποσύρει τους μαχητές της».

Μιλάμε με τους Τούρκους

Πρόσθεσε επίσης:

«Έτσι μιλάμε με τους συμμάχους μας στην Τουρκία και άλλους στην Ευρώπη, καθώς και στα Ηνωμένα Έθνη για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό, γιατί προφανώς οι Λίβυοι το θέλουν να γίνει το συντομότερο δυνατό. Και θέλουμε να δούμε τις εκλογές να πραγματοποιούνται στις 24 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να πάρει την εξουσία και, στη συνέχεια, να αποφασίσει ποιες σχέσεις συνεργασίας ασφάλειας θέλει να δημιουργήσει με συμμάχους του ΝΑΤΟ όπως με την Τουρκία, ή με τη Ρωσία, ή με την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ή την Αίγυπτο και με οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο όπως θα ήθελε να κάνει οποιαδήποτε κυρίαρχη κυβέρνηση».

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.