Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΦΟΣ... Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βαγδάτη προτείνει το Ιράκ να γίνει Ομοσπονδία με αυτόνομη κουρδική περιοχή!

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ, Μάθιου Τόλερ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν παρατάξεις που είναι εχθρικές για την οικοδόμηση ενός κράτους που να ...







Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ, Μάθιου Τόλερ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν παρατάξεις που είναι εχθρικές για την οικοδόμηση ενός κράτους που να παρέχει ασφάλεια στον λαό του Ιράκ, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει κατοχή στο Ιράκ από την Αμερική ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη, δεν διατίθεται αμερικανική στρατιωτική βάση. Οι δυνάμεις μας στο Αϊν αλ Άσαντ και στην Ερμπίλ βρίσκονται μέσα σε βάσεις με τους Ιρακινούς».

Σε συνέντευξή του στο Rudaw Media Network, ο Τόλερ είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πλουραλισμού στο Ιράκ είναι η ύπαρξη μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής», σημειώνοντας ότι «οι πρόωρες εκλογές ήταν το αίτημα του ιρακινού λαού και έχουν γίνει προετοιμασίες για τη διεξαγωγή τους.

Υπάρχουν όμως παρατάξεις που θέλουν να στρεβλώσουν αυτές τις εκλογές και να αλλάξουν τα αποτελέσματά τους », προσθέτοντας ότι η Αμερική βοηθά την Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή μέσω της αποστολής UNAMI».

Rûdaw:

Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα στην περιοχή του Κουρδιστάν που ώθησε πολλούς χωρικούς να εγκαταλείψουν τα χωριά και τις περιοχές τους, και υπήρξαν θύματα. Αυτό εκπροσωπείται από τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του ΡΚΚ. Είστε σιωπηλοί για αυτό το πρόβλημα, γιατί; Μπορεί η Αμερική να βρει μια ειρηνική λύση σε αυτό το πρόβλημα;

Μάθιου Τόλερ:

Δεν νομίζω ότι έχουμε σιωπήσει. Η ομιλία μας είναι πολύ ξεκάθαρη και έχουμε μιλήσει ειλικρινά πολλές φορές. Εμείς στην Αμερική θέλουμε να δούμε μια σταθερή Μέση Ανατολή. Δεν θέλουμε να δούμε μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι εκτοπίζονται συνεχώς από τα σπίτια τους, είναι μάρτυρες ανθρωπιστικών καταστροφών και εξτρεμιστικές παρατάξεις απειλούν κρατικούς θεσμούς σε αυτήν. Θέλουμε αυτό να συμβεί στην περιοχή που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο. Το Ιράκ έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένα σταθερό Ιράκ σημαίνει ότι η περιοχή είναι σταθερή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να δούμε ένα ισχυρό και σταθερό ιρακινό κράτος.

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία αναφερθήκατε, η Τουρκία εισήλθε στο ιρακινό έδαφος από ανησυχία για τις απειλές του ΡΚΚ.

Επειδή το PKK κρύβεται στο Ιράκ. Το PKK μπορεί να το κάνει αυτό λόγω της απουσίας ενός ισχυρού ιρακινού κράτους ικανού να αποτρέψει τέτοιες δραστηριότητες στο έδαφος του.

Υπάρχουν επίσης ένοπλες πολιτοφυλακές που λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα της ιρακινής κυβέρνησης, επίσης λόγω της αδυναμίας και της ανικανότητας του ιρακινού κράτους.

Υπάρχει ανεξέλεγκτη διαφθορά, επίσης ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του ιρακινού κράτους. Τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα μπορούν να αναλάβουν κρατικούς θεσμούς και υπουργεία και να καταλάβουν κρατικά έσοδα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται όταν βλέπουμε ένα ισχυρό ιρακινό κράτος να προοδεύει και να είναι σε θέση να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Rudaw:

Πολλές φορές, αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι θέλουν μια ισχυρή περιοχή Κουρδιστάν στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού, ομοσπονδιακού Ιράκ. Τι μπορεί να προσφέρει η Αμερική για να κάνει το Κουρδιστάν πιο ισχυρό;

Μάθιου Τόλερ:

Νομίζω ότι ο λαός του Ιράκ, ο κουρδικός λαός και ο ομοσπονδιακός ιρακινός λαός βρήκαν ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πλουραλισμού στο Ιράκ είναι να έχουμε ένα ομοσπονδιακό κράτος με μια αυτόνομη κουρδική περιοχή.

Υπάρχουν ακόμη άλυτα προβλήματα μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης.

Έχουμε δει ότι η περιοχή του Κουρδιστάν έχει αναπτυχθεί καλά τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει προχωρήσει όσον αφορά την ασφάλεια.

Αντιμετώπισε την απειλή του ISIS και ενώ το ISIS πλησίασε πολύ στην Ερμπίλ, κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν. Με την υποστήριξη του συνασπισμού και της Αμερικής, οι δυνάμεις Πεσμεργκά κατάφεραν να κάνουν το ISIS να υποχωρήσει. Καλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη σταθερότητα στην περιοχή του Κουρδιστάν, γεγονός που οδήγησε σε μεγαλύτερη πρόοδο. Θέλουμε αυτό να επιτευχθεί σε όλο το Ιράκ.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.