Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν ελληνική πόλη χιλιάδων ετών στον Εύξεινο Πόντο παρουσιάζοντας την ως «θρακική» (Βίντεο)

Παραποίηση της ιστορίας επιχειρούν Ρώσοι αρχαιολόγοι παρουσιάζοντας ανακαλυφθείσα πανάρχαια ελληνική πόλη ως "θρακική" Στο βυθό τ...








Παραποίηση της ιστορίας επιχειρούν Ρώσοι αρχαιολόγοι παρουσιάζοντας ανακαλυφθείσα πανάρχαια ελληνική πόλη ως "θρακική"

Στο βυθό του ελληνικού (εδώ και χιλιάδες χρόνια) Εύξεινου Πόντου, το οποίο περιβάλλουν τόσοι θρύλοι, βρέθηκε μια πόλη 6 χιλιάδων ετών από ρωσική αποστολή.

Ο ρωσικός τύπος ανέφερε ότι η πόλη αυτή δήθεν προϋπήρχε ακόμη και πριν την εμφάνιση των Αρχαίων Ελλήνων στην περιοχή( πράγμα ιστορικά αναληθές), θέλοντας να υποδηλώσουν ότι τα ευρήματα που βρήκαν δεν αφορούν ελληνικό πολιτισμό, μόνο που τα πράγματα είναι διαφορετικά ότι και να δηλώνουν οι ίδιοι.

"Οι αρχαιολόγοι μας ανακάλυψαν μια πόλη ηλικίας τουλάχιστον 6.000 ετών στον πυθμένα του Εύξεινου Πόντου, και υπάρχει πιθανότητα αυτή να είναι ακόμη παλαιότερη από τη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Για πρώτη φορά ανακαλύφθηκαν τα ίχνη μιας προϊστορικής πόλης τη δεκαετία του 1970, αλλά εκείνη την εποχή η ύπαρξή της παρέμενε ακόμη "ομιχλώδης", αφού οι επιστήμονες πίστευαν ότι ήταν απλά ένας μικρός χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων.

Η σύγχρονη τεχνολογία όμως επέτρεψε σε μια ομάδα Ρώσων υποβρύχιων ερευνητών από το ινστιτούτο MAP του Εύξεινου Πόντου, να ερευνήσουν την περιοχή με περισσότερες λεπτομέρειες, και να ανακαλύψουν δεκάδες ερείπια της Εποχής του Χαλκού.

“Οι άνθρωποι εμφανίστηκαν εδώ 1500 χρόνια πριν από την κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπος και ο πολιτισμός αναπτύχθηκε πολύ στην περιοχή”, ανέφερε ένα από τα μέλη της ομάδας με το όνομα Kalin Dimitrov στους δημοσιογράφους.

“Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τον 6ο αιώνα π.Χ., όταν υπήρχε η αρχαία Θράκη, υπήρχε ένα μεγάλο λιμάνι σε εκείνη την περιοχή, το οποίο ήταν το κέντρο του εμπορίου σε ολόκληρη περιοχή”, αναφέρει το ρωσικό άρθρο.

Εκείνη την περίοδο όμως ήταν που η στάθμη του ύδατος στον Εύξεινο Πόντο άρχισε να ανεβαίνει σχετικά γρήγορα αναγκάζοντας τους κατοίκους να κινηθούν βορειότερα.

Οι Ρώσοι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού εξέτασαν τα σπίτια που έμεναν στο βυθό και βρήκαν ότι πολλά είχαν χτιστεί πάνω σε μεγάλα ξύλα, αφού οι άνθρωποι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση και για αυτό προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα διαφορετικά.

Το αρχαίο λιμάνι ήταν κάποτε η πύλη προς την εύφορη κοιλάδα του Ροπόταμου, που είναι ένα σχετικά μικρό ποτάμι στη νοτιοανατολική Βουλγαρία. Πηγάζει από τα βουνά της Στράντζας και ρέει για 48,5 χιλιόμετρα για να καταλήξει στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των πόλεων Ντιούνι και Πριμόρσκο.

Καταρχήν να τονίσουμε ότι δεν υφίσταται “θρακικός πολιτισμός” στην περιοχή ( Βουλγαρία-Ταυρίδα), αλλά μόνο ο πανάρχαιος ελληνικός πολιτισμός, ενώ η ανακάλυψη της ελληνικής πόλης αυτής, που υπήρχε πριν 6000 χρόνια “δένει” με τους θρύλους και τις ιστορίες που γνωρίζουμε για παράδειγμα με τον Ιάσονα, το Χρυσόμαλο δέρας, κά, που διαδραματίστηκαν την ίδια εποχή, κατά την οποία, ο Πυθέας ο Μασαλιώτης είχε φτάσει στην Βρετανία και τα νησιά Φερόε στα οποία υπάρχει νησί που ονομάζεται “Μυκήνες” ακόμη και σήμερα.

Οι Έλληνες “όργωναν” τις θάλασσες στον Εύξεινο Πόντο και την Μεσόγειο, και τον Ατλαντικό, και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι σόι “ πολιτιστικά παιχνίδια” και " προπαγάνδες" κατά της Ελλάδος, παίζουν διάφοροι ξένοι κύκλοι που θέλουν να εμφανίσουν τον ανύπαρκτο “θρακικό πολιτισμό”. Τι ακριβώς φοβούνται να πουν όλοι αυτοί για το τεράστιο χρονικό βάθος του ελληνικού πολιτισμού;   



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.